Hlavní obsah

Honda ukázala nový Civic, zatím jako sedan

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Honda Civic, která se má v USA prodávat od příštího roku, se designem přiblížila větším modelům. Příchod novinky do Evropy zatím není potvrzen.

Prototyp Hondy Civic 11. generaceVideo: Honda

 
Článek

Současná Honda Civic pořád vypadá moderně, ovšem představena byla poprvé před pěti lety, a to je u japonských automobilek už dost dlouhá doba na to, aby se chystal nástupce. Honda tedy jedenáctou generaci světově oblíbeného kompaktu čerstvě odhalila.

Technicky vzato je to prototyp, ovšem nevidíme na něm nic, co by se do sériové výroby nemohlo dostat. Vůz je nicméně označen jako modelový rok 2022. Do té doby samozřejmě může proběhnout řada změn.

Foto: Honda

Honda Civic Prototype 2022

Vůz se představil v USA a Honda píše, že tam vstoupí do prodeje někdy na jaře roku 2021 nejprve jako sedan a později jako hatchback, přiostřená verze Si a dokonce i ostré R.

Designem výrazně připomíná větší modely značky, zejména Accord. Oproti současné generaci však není zdaleka tak výrazný, a troufneme si tvrdit, ani kontroverzní, takže padne do oka většímu množství zákazníků.

Foto: Honda

Honda Civic Prototype 2022

Interiér zatím značka nezveřejnila ve finální podobě, pouze jako skicu. Ta ukazuje výrazné horizontální linky, nikoliv nepodobné palubní desce Hondy E. Samozřejmě je však Civic notně konvenčnější.

Zejména se drží jednoho centrálního displeje, místo aby jimi zaplnil celou palubní desku. Výdechy ventilace jsou ale hezky skryté do horizontálního panelu, který působí i trochu „retro”.

Foto: Honda

Interiér je zatím známý jen ve formě skici.

O pohonných jednotkách zatím nebyla řeč. Samozřejmostí však jsou vylepšené jízdní asistenční systémy a také nová struktura karoserie, která má při kolizi lépe chránit posádku auta i nepozorné chodce.

Zda se na tento vůz můžeme v takovéto podobě těšit i v Evropě, zatím není jisté - české zastoupení Hondy to odmítlo komentovat - ale dovolíme si to označit za pravděpodobné. Současná desátá generace Civicu se také odhalila nejprve v USA a až o něco později přišla do Evropy.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současná Honda Civic sedan

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám