Hlavní obsah

Ford připomíná aktuální filmovou hvězdu, díky Mustangu v nostalgické edici

Bude to už pětapadesát let, kdy legendární Carroll Shelby představil Mustang GT350, se kterým Ken Miles, hvězda aktuálního filmového snímku Le Mans 66, vyhrál v texaském Green Valley. Ford si toto významné výročí připomene speciálním balíčkem pro Mustang.

Foto: Ford

Ford Mustang ve speciální vzpomínkové edici na Carrolla Shelbyho

Článek

Psal se 14. únor roku 1965, když Ken Miles na okruhu v Green Valley zvítězil v geniálně sestrojené raketě z dílny Carrolla Shelbyho - Fordu Mustang GT350.

Od té doby se pak stal Shelby legendou, vniklo množství vozidel s jeho logem a v posledních dnech dokonce kina opanoval film založený právě na událostech okolo šedesátých let. I samotný Ford si pětapadesátileté výročí hodlá náležitě připomenout.

První edice kontroverzního Mustangu je vyprodaná

AutoMoto

Pomyslnou oslavou má být speciální balíček Mustang Shelby Heritage Edition, který si budou moci zákazníci v roce 2020 nakonfigurovat do modelů GT350 a GT350R.

Stát by jako příplatek měl okolo dvou tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi šestačtyřicet tisíc korun a automobilu dá zcela ojedinělý vzhled i nádech historie.

Balíček obsahuje zakázkový lak v barvě Wimbledon White s typickými modrými závodními pruhy, což bylo mimo jiné vždy poznávací značkou Shelbyho. Nechybí ani speciální loga a nápisy uvnitř vozu a v neposlední řadě i znak kobry vpředu i vzadu na autě.

Ford Mustang na baterky je tady. Crossover Mach E se konečně představil

AutoMoto

„Když se podíváme zpět na to, co Carroll Shelby a Ford společně vytvořili v šedesátých letech, uvědomujeme si, jak moc důležité to bylo pro současný Mustang,“ řekl k příležitosti představení balíčku marketingový manažer Mustangu Jim Owens.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám