Hlavní obsah

Ford chystá ostré Bronco Raptor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford Bronco Raptor je už jistotou - přijde v příštím roce. Generální ředitel koncernu ho poodhalil videem, které ukazuje, že ostré bronco bude pořádně široké.

Foto: Ford

Ford Bronco (Ilustrační foto)

Článek

Mluví se o tom už dlouho, až nyní je to ovšem oficiální - Ford pracuje na ostré verzi Raptor pro model Bronco. Generální ředitel Ford Motor Company Jim Farley to odhalil na Twitteru krátkým videem, doprovázeným větou „Hold on to your butts,” kterou můžeme volně přeložit jako „Držte si klobouky.”

Video jasně ukazuje dvě věci - velký nápis Ford na masce chladiče, kterou mají i ostatní dva raptory v nabídce, F-150 a ranger, a tři oranžová světla uprostřed masky.

Ta se jmenují Front Identification Lamps (česky „přední identifikační světla”) a v USA je musí mít auta, která jsou bez zrcátek či dalších podobných prvků vystupujících z obrysu vozidla širší než 80 palců, tedy 2032 mm. Jsou doplněna dvěma tzv. Clearance Lamps, světly vymezujícími šířku vozu, která jsou také oranžová, ale jsou z předního pohledu po stranách vozu.

Foto: Ford

Tři oranžová světla nahoře v masce musí Ford F-150 Raptor mít kvůli své šířce, stejně jako dvě další světla po stranách, zde v lemech blatníků.

Foto: Ford

Tato světla se většinou montují na střechu vozu, jak ukazuje tato F-450 či americké tahače návěsů, ale Fordu u úřadů prochází umístění i v masce.

Zatím není jasné, jaký motor bude bronco raptor pohánět. Spekuluje se o třílitrovém nebo tříapůllitrovém benzínovém šestiválci; oba samozřejmě s dvojitým přeplňováním. Ten menší pohání explorer ST a dává 405 koní, ten větší najdeme v F-150 Raptoru s výkonem 456 koní.

Video ukazuje, že vůz má přijít v roce 2022. Je tedy pravděpodobné, že přijde na trh jako vůz modelového roku 2023, což by znamenalo spuštění prodejů někdy v druhé polovině příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám