Hlavní obsah

Fisker ukázal chystaný elektrický pick-up

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Henrik Fisker, který stojí za stejnojmennou americkou futuristickou automobilkou, na svém oficiálním účtu na sociální síti LinkedIn ukázal jeden z prvních snímků elektrického pick-upu, který společnost vyvíjí. Přiznal ale rovnou, že skutečný model se ještě bude v lecčem lišit.

Foto: Fisker

Nákres pick-upu od Fiskeru.

Článek

Prvních pohledů na nákladní auto s elektrickým pohonem od automobilky Fisker se svět dočkal už v únoru minulého roku, kdy je Henrik Fisker sdílel na svém twitterovém účtu, ale krátce poté je odstranil. Na začátku roku 2021 se ovšem uchýlil ke stejnému kroku, byť vozidlo vypadá jinak než před 11 měsíci.

Americký elektromobil na základu Škody Enyaq? Fisker Ocean má stát na platformě VW MEB

AutoMoto

První pohled na elektromobil odhaluje, že Fisker vsadil na výraznou stopu a využití světelného LED podpisu v zadní části vozu. Lze pak očekávat, že něco podobného bude zdobit i předek auta, který ovšem Fisker zatím neukázal. Ze snímků je patrné, že vozidlo má čtyři dveře a vpředu aerodynamické tvary, zatímco na zádi jsou využity ostré hrany.

Foto: Fisker 2x

Fisker pickup z roku 2020.

Henrik Fisker coby automobilový designér zároveň u nového snímku jednoznačně uvádí, že zveřejněný návrh není finálním obrazem pickupu, který hodlá jeho automobilka představit. Skutečný design prý má být ještě radikálnější. Zároveň o chystaném vozidle uvádí, že bude „lifestylové“.

Co se dalších informací o autě týče, zatím je budoucnost pickupu od Fiskeru nejasná. Je téměř jisté, že se bude jednat o elektromobil, který by měl využívat systémy autonomního řízení. V USA už se spekuluje i o názvu, dříve se hovořilo o tom, že model by mohl nést jméno Alaska. To ale v tuto chvíli není jisté, v návrhu se nic takového neobjevilo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám