Hlavní obsah

Elektromobil Kia EV6 má ceny pro český trh, začíná nad milionem

Novinky, Daniel Havlina

Jihokorejská Kia ani ne dva měsíce po premiéře svého prvního elektromobilu EV6 představuje i český oficiální ceník. Auto nabídne hned tři různé výkonové verze, dvě kapacity baterie a pohon zadních nebo všech kol.

Foto: Kia

Kia EV6

Článek

Svůj prémiový elektrický vůz postavila Kia na zcela nové platformě E-GMP a karoserie díky tomu působí velmi netradičně. Jedná se o jakousi směs kombi, SUV a kupé. Kia k atraktivnímu designu připojila i zajímavou paletu výkonových variant. Vůz lze pořídit s výkonem 170, 228 či 325 koní.

Kia představila elektromobil EV6. Může mít i 585 koní a slušný dojezd

AutoMoto

Za nejlevnější verzi se považuje vůz s výkonem 170 koňských sil, který bude možné objednat pouze se slabší kapacitou baterií 58 kWh a pohonem zadních kol. Zároveň nebude možné tuto verzi spojit se sportovní výbavou GT-Line. Nicméně cena ani tak nebude nízká a Kia si základní provedení cení na 1 180 980 korun. O 100 tisíc korun více stojí vůz s pohonem zadních kol, výkonem 228 koní a větší kapacitou baterie 77,4 kWh.

Menší velikost baterie, která stačí na cca 400 km dojezdu, dostal pouze nejslabší model, všechny ostatní mají k dispozici tu větší. S tou EV6 s pohonem zadních kol ujede dle metodiky WLTP na jedno nabití až 510 kilometrů, s pohonem všech kol to je 490 km. Akumulátory o kapacitě 77,4 kWh lze při napětí 800 V dobít z 10 na 80 procent za přibližně 18 minut.

Kia představuje crossover EV6, první z nové řady elektromobilů

AutoMoto

Co se týče dalších verzí, Kia v tiskové zprávě uvádí ceny modelů ve výbavě GT-Line. Model EV6 v této výbavě a s motorem o 228 koních stojí 1 380 980 korun. Nejsilnější verze s výkonem 325 koňských sil je dostupná i s pohonem všech kol a samozřejmě i většími bateriemi a představuje i cenový vrchol nabídky, konkrétně stojí 1 481 980 korun. Za tu cenu ovšem zákazník dostane maximální rychlost 260 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy.

V sériové výbavě Kia EV6 nabídne devatenáctipalcová litá kola, dvouzónovou klimatizaci, navigaci či full LED světlomety. GT-Line má o palec větší kola, vyhřívaná i odvětrávaná sedadla či head-up displej.

Kia nabízí EV6 s tradiční zárukou na sedm let nebo 150 tisíc kilometrů. Zajímavostí je i fakt, že zákazníci, kteří si EV6 objednají v termínu od 3. května do 31. srpna, dostanou bonus v podobě 1,9 MWh energie zdarma po dobu jednoho roku. To by mělo stačit na ujetí 1000 kilometrů měsíčně. Co je možná důležitější, dostanou také zdarma kabel pro dobíjení střídavým proudem z katalogu příslušenství.

Reklama

Související články

Kia má nové logo

Korejská automobilka ve středu zveřejnila nové logo. Zbavilo se oválu a má dynamičtější grafiku.

Výběr článků

Načítám