Hlavní obsah

Deriváty nového Volkswagenu Golf jsou na cestě. Jako první má přijet GTI do Ženevy

Novinky, laz

Volkswagen chystá hned několik variant nového Golfu. Podle informací britského Autocaru se sportovní verze GTI dočkáme už na autosalonu v Ženevě, který startuje 2. března. Následovat bude extrémní R, ale také dieselové GTD či plug-in hybridní GTE.

Foto: Volkswagen

GTI - ilustrační foto

Článek

Loni představený Volkswagen Golf ve své osmé generaci sází hlavně na mildhybridní varianty běžných výbav. Ovšem ochuzeni nebudeme ani o rychlejší verze s příchutí motorsportu. Až legendární písmena GTI si podle informací Autocaru na čelo nový Golf připne už na autosalonu v Ženevě, který letos startuje 3. března.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Golf VIII. generace

Navzdory dřívějším spekulacím Britové s odkazem na zdroje v automobilce tvrdí, že nepůjde o hybridní provedení. GTI by se mělo stejně jako v minulé generaci spolehnout na dvoulitrový čtyřválec původem od Audi s výkonem kolem 250 koňských sil.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Design s červeným lemem mezi světlomety a drsnější, ale přesto decentním bodykitem je samozřejmostí. Pohon by měl být opět přední nápravy skrze elektronicky ovládaný diferenciál.

Hybridně, dieselově i hodně rychle

Další sportovní deriváty by měly následovat. Plug-in hybrid GTE se má technikou inspirovat ve větším stejnojmenném Passatu, tedy použít čtrnáctistovku s elektromotory.

Nová Škoda Octavia RS má být nejsilnější v historii

AutoMoto

Možná překvapivě nepřijdeme ani o dieselovou variantu GTD, která by měla využít dvoulitrového TDI s mildhybridním pomocníkem ve formě startér-generátoru. Vrcholné R by opět mělo mít přes 300 koní z dvoulitrového čtyřválce a konvenční pohon všech kol. Ve hře údajně zůstává i ještě výkonnější „erková” varianta s výkonem kolem 400 koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám