Hlavní obsah

Další elektrický Volkswagen má termín premiéry

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Volkswagen prezentoval na frankfurtském autosalonu hlavně nový elektrický model ID.3, na ty ostatní se tak trochu zapomnělo. Jenže velká ofenzíva trojkou začala a Volkswagen teď bude sekat nové vozy neskutečně rychle.

Foto: Volkswagen

VW I.D. Crozz II Concept

Článek

Zatímco Volkswagen ID.3 je městský hatchback, tedy konkurent klasického modelu Golf, jehož novou generaci také netrpělivě očekáváme, nový model ID.4 bude crossover. Velikostně by se měl pohybovat někde kolem modelu T-Roc.

Tohle auto bude další z elektrické rodiny ID, které se objeví na trhu. Němci už na chystaný crossover několikrát poutali. Premiéra ale přijde brzy – dřív, než kdo čekal. Bude už v únoru příštího roku.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volkswagen ID.3 na autosalonu ve Frankfurtu

Ostatně není na co čekat. Volkswagen musí nabrat co nejvíc zákazníků, aby sanoval velké náklady do vývoje nové elektrické podlahové skupiny MEB, na které auta stojí. A čím dřív tu auta budou, tím větší bude náskok před konkurencí.

Technické podrobnosti auta zatím zůstávají tajemstvím. Víme, že předchůdcem sériové verze je koncept ID.Crozz, ovšem s klasicky otevíratelnými dveřmi a přibližně za rok ještě navíc s verzí SUV-kupé.

Ovšem zásadní rozdíl mezi ID.3 a ID.4 je v tom, že zatímco trojka je v Evropě montovaný, vyloženě evropský model, čtyřka se bude pravděpodobně vyrábět i v USA nebo v Číně, protože právě zde by měly probíhat největší prodeje.

Foto: VW

Volkswagen I.D. Buzz (2017, koncept)

Co bude dál? Tak už za další rok by se měl objevit větší crossover na bázi konceptu ID.Roomzz se třemi řadami sedadel. Pak se objeví i elektrický minivan vycházející z ID. Buzz a jeho užitková verze. Bude to jakási elektrická alternativa k modelu T7.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám