Hlavní obsah

Cupra se má více oddělit od Seatu, Španělé chtějí méně sdílených modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně nedávno založená sportovní automobilka Cupra se do budoucna plánuje více odlišit od mateřského Seatu. Médiím to řekl generální ředitel Cupry a Seatu pro Velkou Británii Richard Harrison.

Foto: Cupra

Cupra Born

Článek

Harrison se o budoucnosti Cupry rozpovídal pro časopis Autocar. Podle něj by se do budoucna měla utvořit větší odlišnost mezi oběma společnostmi, což s sebou přinese i méně sdílených modelů.

„Pomůže to objasnit, co je vlastně Cupra zač. Je to stále velmi mladá značka. Může to pro ni být velmi přínosné,“ uvedl Richard Harrison.

Podle jeho slov se pak Cupra hodlá profilovat spíše mezi prémiové segmenty, kdežto Seat dále zůstane zaměřen na velké prodeje. Jako samostatné modely Cupra, které už nebudou nabízeny i jako Seat, se řadí například chystané SUV Tavascan či hatchback Born. U obou se pak počítá s tím, že dorazí na trh jako elektromobily.

Cupra spustila výrobu svého prvního elektromobilu Born

AutoMoto

Sériová verze koncepčního modelu Rebel by se pak do budoucna měla také prodávat jen jako Cupra, ale u něj Harrison vidí otazníky. „Mohl by totiž být přínosem i pro portfolio Seatu,“ uvedl.

Rozhodnutí více se oddělit od Seatu pravděpodobně přichází po velkém globálním úspěchu, který značka sklidila s modelem Formentor. Crossover byl prvním samostatným modelem Cupry a povedl se náramně.

Cupra UrbanRebel je koncept závodního elektromobilu, který se dočká sériové verze

AutoMoto

V současné době pak Cupra nabízí už jen dva, respektive tři modely sdílené se Seatem. Jedná se o SUV Ateca a Leon ve verzi hatchback i Sportourer. Samozřejmostí pak zůstává fakt, že obě automobilky budou dále úzce spolupracovat co se náhradních dílů, komponentů i platforem týče.

Cupra hodlá i nadále maximálně využít toho, že se Seat stal důležitým členem koncernu VW. Ostatně, již zmiňovaný formentor by mohl být jakýmsi příkladem budoucího fungování značky. Na první pohled je totiž odlišný od seatů, nicméně mnohé převzal od leonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Za volantem Cupry Formentor: Poprvé na výbornou

První samostatně stojící auto španělské značky Cupra - Formentor - samozřejmě má geny Seatu, ale výsledek plní veškerá očekávání, která by člověk od ostrého...

Výběr článků

Načítám