Hlavní obsah

Cupra UrbanRebel je koncept závodního elektromobilu, který se dočká sériové verze

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Cupra, která se specializuje především na sportovní vozy, v rámci mnichovského autosalonu představuje koncept UrbanRebel. Jedná se o futuristický malý vůz s elektrickým pohonem, který působí jako závodní vůz. Nenechme se ale zmást. Právě UrbanRebel může být tím malým elektromobilem, který chce Cupra představit v roce 2025.

Foto: Cupra

Koncept Cupra UrbanRebel

Článek

Cupra coby osamostatněná sportovní divize španělského Seatu od svého oficiálního vzniku přišla s několika svébytnými modely a koncepty. Další v řadě je studie malého závodního elektromobilu s názvem UrbanRebel, který stojí na sdílené platformě MEB od koncernu VW.

Extravagantní koncept se vyznačuje zpředu obřím nárazníkem, a především pak velký zadním spoilerem. Z loga Cupra pak v zadní části vystupují LED světlomety.

Cupra představuje elektrický hatchback Born

AutoMoto

Automobilka tvrdí, že elektrický motor, který nebyl blíže specifikován, dodává vozu konstantní výkon 335 koňských sil, ale na část jízdy je schopen vyvinout výkon i 429 koní.

Z 0 na 100 km/h se pak vůz dostane za úctyhodné 3,2 sekundy. Takových čísel se ovšem dočká pouze koncept, který byl sestrojen jako závodní speciál.

Sériová podoba malého elektromobilu, která by měla na trh dorazit v roce 2025, bude mít přibližně poloviční výkon. Představený elektromobil by se ale měl v budoucí sériové verzi měnit ještě víc. Koncept je totiž koncipován jako třídveřový model, ale je pravděpodobné, že v budoucnu dorazí jako pětidveřový, hlavně kvůli praktičnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám