Hlavní obsah

Čtrnáctiletý zloděj ukradl lamborghini, majitel se za ním vydal na skútru

Američan viděl z okna, jak mu někdo krade Lamborghini Urus. Vydal se za ním na skútru a zanedlouho ho našel opuštěné. Chování lupiče po opuštění auta je nicméně dosti bizarní.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus (Ilustrační foto)

Článek

Kuriozní krádež Lamborghini Urus se udála ve floridském Miami Beach v minulém týdnu. Na jejím začátku byl podle webu WSVN, který zprávu přináší, čtrnáctiletý hoch. Ten se pravděpodobně dostal do garáže, kde sebral klíče od urusu Chrise Sandera a vůz ukradl.

„Jsem doma, slyším startování, tak se podívám z okna a vidím, jak to auto někdo odváží. Skočil jsem na skútr a vydal se za ním,” cituje web Sandera. Běžně by skútr jen těžko dohnal lamborghini, ale v tomto případě se to podařilo.

Nikoliv ovšem za jízdy. Zločinec po pár blocích auto odstavil a utíkal. Pravděpodobně nevěděl, co dělat, když si náhodou všiml muže sedícího na verandě; Andreho Kalinina, jak později vyšlo najevo. Zločinec k němu přiběhl a všechno mu řekl.

Do minuty škoda za tisíce. Video z Washingtonu ukazuje bleskurychlou krádež katalyzátoru

AutoMoto

„Řekl 'Právě jsem ukradl lamborghini. Nemám řidičák, neumím řídit.' Nevěděl jsem, jestli má zbraň, jestli je blázen, snažil jsem se s ním mluvit a uklidnit ho. Ptal se, co má dělat, říkal 'Je mi čtrnáct, nevím co mám dělat,'” vypověděl Kalinine s tím, že hochovi poradil, aby se vzdal policii, že to bude mít snazší.

Mladík to nakonec udělal a byl zadržen. Podle webu toto nebyla jeho první trestná činnost. Lamborghini se nepoškozené vrátilo právoplatnému majiteli, který si ho z místa odstavení zločincem rovnou odvezl domů.

Reklama

Související články

Auto samo natočilo, jak ho lupič vykrádá

Některé vozy značky Tesla nabízí režim, který nahrává dění kolem zaparkovaného auta. Právě tímto způsobem vzniklo video ukazující, jak se do vozu rozbitím okna...

Výběr článků

Načítám