Hlavní obsah

Američan chtěl koupit auto, s nímž o chvíli dříve vykradl banku

Půjčil si BMW, jel s ním vykrást banku a pak si chtěl za ukradené peníze toto auto koupit. Soudného zločince by něco takového těžko napadlo, přesto to Eric Dion Warren z Texasu provedl a nyní za to byl odsouzen na 20 let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jsou příběhy, které by člověk těžko vymyslel, a ten z texaského Lubbocku, jehož hlavními aktéry bylo vozidlo značky BMW a padesátiletý Eric Dion Warren, k nim dost možná patří. Vymyslel totiž způsob, jak si snadno pořídit auto. Ovšem, ten způsob nebyl tak úplně legální.

Warren si podle amerického serveru Wane.com v létě roku 2019 půjčil v dealerství auto. Vyrazil ho ovšem nejen zkoušet, ale taky vykrást banku. Zaparkoval před ní, vešel dovnitř a na přepážku položil papírový sáček spolu se zprávou na kusu papíru.

„Tohle je přepadení. Zkuste něco a zemřete. Chci 10 tisíc dolarů v padesátidolarovkách a stodolarovkách, máte na to minutu, jinak vás zabiju,” stálo v ní. Svůj požadavek podpořil vzduchovou pistolí, nabarvenou tak, aby vypadala jako „plnotučná” zbraň.

Američan si nakreslil registrační značku. Policisty neoklamal

AutoMoto

Peníze dostal a zmizel. Patnáct minut poté se vrátil do dealerství a chtěl auto koupit na splátky s tím, že tři tisíce dolarů (cca 69 tisíc korun s tehdejším kurzem) z ceny zaplatí rovnou jako akontaci. Přitom se podle zaměstnanců prodejny choval divně – mával kolem sebe hotovostí.

V tu dobu ale dealerství dostalo zprávu, že došlo k vykradení banky. Jeden ze zaměstnanců si uvědomil, že popis vozidla odpovídá tomu, co půjčili Warrenovi a zavolal policii. Ta Warrena zatkla a našla u něj kromě oné zbraně také zhruba pět tisíc dolarů (s tehdejším kurzem cca 115 tisíc korun) v bankovkách, které pořadovými čísly odpovídaly těm ukradeným.

U soudu se přiznal, přesto však byl začátkem března letošního roku odsouzen k 20 letům vězení, tedy maximální možné sazbě za své přečiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám