Hlavní obsah

Citroën poodhaluje nástupce modelu C5

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pár dní chybí do premiéry nového modelu od Citroënu. Francouzská automobilka už začala na nový, futuristicky vyhlížející vůz poutat. Podle všech informací se jedná o nástupce modelu střední třídy C5. Jisté ovšem není, jaké označení auto ponese.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V případě nového Citroënu se jedná o velký návrat francouzské automobilky do, nutno říct, stagnujícího segmentu standardní střední třídy. Tam za společnost dlouho bojoval model C5, za jehož nástupce se nový model považuje. V celé kráse se vůz představí už v pondělí.

Citroën C3 Aircross má po faceliftu divoce tvarovanou příď

AutoMoto

Na sociálních sítích automobilky už nicméně proces postupného odhalování nástupce modelu C5 začal. A podle všeho se nebude jednat o klasický sedan, ale o model, který bude designem kombinovat SUV, crossover i prostorný kombík. Ve svém segmentu tak auto bude vybočovat.

Citroën o autu hovoří jako o velice pohodlném a prostorném vozidle, které rozhodně nebude všední v žádném svém ohledu. To je pak vidět i na takzvaném teaseru, tedy upoutávce na vůz. Na přídi a zádi jsou úzká LED světla. Zadní část jasně ukazuje na karoserii stylu SUV či crossover. Předek naopak připomíná sedan. Inspiruje se v konceptu Cxperience.

Foto: Citroën

Citroën Cxperience Concept, který se představil na autosalonu v Paříži v roce 2016.

Záhadou zůstává název auta, protože ho Citroën ještě nezveřejnil. Interně jej inženýři označují jako typ E43. Očekávalo se, že model dostane opět název C5, ve hře je ale i C6. Vyloučeno zatím není ani jedno. Jasné je, že auto je postaveno na sdílené koncernové platformě EMP2. Jisté je také, že auto vznikne i jako plug-in hybrid. O ostatních pohonech zatím lze jen spekulovat.

Citroën C4 má ceny pro český trh, včetně elektrické verze

AutoMoto

Otázkou nakonec zůstává i to, jak se model střední třídy bude prodávat v Evropě, kde tento segment dlouhodobě ustupuje z výsluní a nahrazují ho SUV a crossovery. I proto Citroën prodeje zahájí už na podzim, a to nejprve Číně, kde mají podobné vozy větší šanci na úspěch. V Evropě se nicméně má novinka prodávat také.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám