Hlavní obsah

Citroën C3 Aircross má po faceliftu divoce tvarovanou příď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka s dvojitým šípem ve znaku – Citroën – představuje modernizaci kompaktního crossoveru C3 Aircross. Má nový design, pohodlnější sedadla a větší obrazovku infotainmentu.

Citroën C3 Aircross po faceliftuVideo: Citroën

 
Článek

C3 Aircross je na trhu od roku 2017, dosud bylo prodáno 330 tisíc kusů. Na čase je tedy klasický facelift uprostřed životního cyklu.

Zvenčí se výrazně změnila příď. Kulaté tvary částečně nahradil hranatější, drsnější výraz. Mohou za to i světlomety, které s LED technologií mohou být menší.

Na zádi najdeme optické rozšíření zadních svítilen pomocí černých prvků. Francouzi opět vsadili na široké možnosti individualizace, na výběr je ze 70 barevných variant. Nové jsou i vzhledy litých kol.

Foto: Citroën

Citroën C3 Aircross po faceliftu

Foto: Citroën

Citroën C3 Aircross před faceliftem

Do interiéru se nastěhovala sedadla s 15mm komfortní pěnou, která známe například z cactusu. Další novinkou je odlišná centrální konzole a větší, 9palcová obrazovka infotainmentu s novým systémem.

Citroën C4 má ceny pro český trh, včetně elektrické verze

AutoMoto

Motorizace zůstávají stejné. V nabídce je novinka s benzinovým tříválcem PureTech o objemu 1,2 litru a výkonu 81 kilowattů, 110 koní v případě šestistupňové manuální převodovky. Vyšší výkon 96 kW, 130 k, má se samočinnou převodovkou.

Z černé pistole natankujete čtyřválec 1,5 BlueHDi s 81 kW, 110 k, v páru s manuálem, nebo s 88 kW, 120 k, se šestistupňovým automatem.

Ceny pro český trh zatím inovovaná varianta nezná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám