Hlavní obsah

Plug-in hybridní Citroën C5 Aircross dorazil na český trh

Novinky, Daniel Havlina

Na český trh dorazilo zatím SUV od Citroënu C5 Aircross s plug-in hybridním pohonem. Auto má výkon 225 koní a slušný městský dojezd na elektřinu.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross Hybrid

Článek

Poprvé jsme se s modelem C5 Aircross s částečným elektrickým pohonem setkali na lednovém autosalonu v belgickém Bruselu, nyní už ho lze objednat i v České republice.

Citroën tak chce podpořit prodeje oblíbeného SUV a postupuje tak i dál podle plánu na postupnou elektrifikaci své modelové flotily.

Legendární „kachna“, Citroën 2CV slaví výročí, vyráběla se přes 40 let

AutoMoto

Citroën bude C5 Aircross nabízet ve čtyřech stupních výbavy. Základní verzí je Feel, kterou následuje výbava Feel Pack, Shine a nejluxusnější Shine Pack. Citroën pak pro začátek prodeje nabízí model za akční cenu 895 tisíc korun.

V základní výbavě jsou osmnáctipalcová kola z lehkých slitin, poloautomatická klimatizace nebo navigační systém.

Vrcholná specifikace Shine Pack startuje na ceně 995 tisíc korun a nabízí LED světlomety, kožená vyhřívaná sedadla nebo devatenáctipalcová kola.

Foto: Citroën

Citroën C5 Aircross Hybrid ujede jen na elektřinu i 50 kilometrů.

Pod kapotou nového plug-in hybridu z Francie se nachází zážehová šestnáctistovka PureTech 180 a také elektromotor s výkonem 80 kW, díky čemuž má SUV kombinovaný výkon 225 koňských sil a točivý moment 320 N.m.

Peugeot 3008 prošel modernizací, má nový vzhled a noční vidění

AutoMoto

Plug-in hybrid pak díky bateriovému balíčku o kapacitě 13,2 kWh umožňuje i čistě elektrickou jízdu, a to až na 50 kilometrů. Součástí všech výbav je palubní jednofázová nabíječka 3,7 kW, za příplatek 8000 Kč je v nabídce i 7,4kW nabíječka.

Z domácího wallboxu o výkonu 7,4 kW se vůz z nuly na 100 procent dobije za dvě hodiny. Řazení obstará osmistupňová automatická převodovka známá z většiny modelů koncernu.

Plug-in hybridní C5 Aircross je předokolkou. Pohon všech kol ve formě druhého elektromotoru jako u příbuzného Peugeotu 3008 nebo DS 7 Crossback SUV s dvojitým šípem ve znaku nedostalo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám