Hlavní obsah

Chystá se pocta Ferrari F40? Má přijít přímo od automobilky

Ferrari F40 letos neslaví žádné výročí, ovšem přesto se údajně chystá specialitka pro váženého zákazníka, která má být tímto ikonickým modelem inspirována. V útrobách má být přeplňovaná V8, stejně jako kdysi, ovšem samozřejmě modernější a silnější.

Foto: Ferrari

Ferrari F40

Článek

Automobilce Ferrari nejsou cizí různé speciální vozy, které postaví v jediném kuse pro ty nejváženější zákazníky. Vzpomeňte třeba na Ferrari SP38, které přišlo na svět v roce 2018.

Nyní se údajně chystá další takový vůz, a dokonce má být inspirovaný jednou z největších ikon v historii značky - modelem F40.

Foto: Ferrari

Ferrari F40

Uvádí to web The Supercar Blog s odkazem na nejmenované zdroje v automobilce. Vůz se má jmenovat SP42 a v útrobách má mít 3,9l přeplňovaný osmiválec z modelu F8 Tributo, což by znamenalo 720 koní a 770 N.m. F40 taky poháněl přeplňovaný osmiválec, ale měl objem 2,9 litru, výkon 478 koní a točivý moment 577 N.m.

Jak by mohla vypadat moderní reinkarnace legendární F40, se v roce 2018 zamyslel designér Samir Sadikhov. Samozřejmě, o spojení jeho ilustrací s údajnou chystanou specialitkou nejsou zprávy, ale nějakou představu jeho práce přeci jen dá.

Jak by vypadalo legendární Ferrari F40 v 21. století

AutoMoto

Samozřejmě, na potvrzení těchto zpráv si musíme počkat do případného oficiálního odhalení vozu - pokud nějaké přijde. Není výjimkou, že si vážený zákazník nepřeje publicitu a vůz si potichu odveze v uzavřeném přívěsu.

Reklama

Související témata:

Související články

Kontroverzní Ferrari F50 slaví pětadvacetiny

Mělo být k padesátému výročí, ale přišlo o dva roky dříve. Mělo být formulí 1 na běžné silnice, ale kvůli předpisům bylo učiněno příliš mnoho kompromisů....

Výběr článků

Načítám