Hlavní obsah

Chystá se pocta Ferrari F40? Má přijít přímo od automobilky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ferrari F40 letos neslaví žádné výročí, ovšem přesto se údajně chystá specialitka pro váženého zákazníka, která má být tímto ikonickým modelem inspirována. V útrobách má být přeplňovaná V8, stejně jako kdysi, ovšem samozřejmě modernější a silnější.

Foto: Ferrari

Ferrari F40

Článek

Automobilce Ferrari nejsou cizí různé speciální vozy, které postaví v jediném kuse pro ty nejváženější zákazníky. Vzpomeňte třeba na Ferrari SP38, které přišlo na svět v roce 2018.

Nyní se údajně chystá další takový vůz, a dokonce má být inspirovaný jednou z největších ikon v historii značky - modelem F40.

Foto: Ferrari

Ferrari F40

Uvádí to web The Supercar Blog s odkazem na nejmenované zdroje v automobilce. Vůz se má jmenovat SP42 a v útrobách má mít 3,9l přeplňovaný osmiválec z modelu F8 Tributo, což by znamenalo 720 koní a 770 N.m. F40 taky poháněl přeplňovaný osmiválec, ale měl objem 2,9 litru, výkon 478 koní a točivý moment 577 N.m.

Jak by mohla vypadat moderní reinkarnace legendární F40, se v roce 2018 zamyslel designér Samir Sadikhov. Samozřejmě, o spojení jeho ilustrací s údajnou chystanou specialitkou nejsou zprávy, ale nějakou představu jeho práce přeci jen dá.

Jak by vypadalo legendární Ferrari F40 v 21. století

AutoMoto

Samozřejmě, na potvrzení těchto zpráv si musíme počkat do případného oficiálního odhalení vozu - pokud nějaké přijde. Není výjimkou, že si vážený zákazník nepřeje publicitu a vůz si potichu odveze v uzavřeném přívěsu.

Reklama

Související témata:

Související články

Kontroverzní Ferrari F50 slaví pětadvacetiny

Mělo být k padesátému výročí, ale přišlo o dva roky dříve. Mělo být formulí 1 na běžné silnice, ale kvůli předpisům bylo učiněno příliš mnoho kompromisů....

Výběr článků

Načítám