Hlavní obsah

Anketa o světové auto roku 2020 jde do finále, toto jsou poslední finalisté

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední anketou o Auto roku 2020, která ještě nemá vítěze, je ta světová, tedy WCOTY – World Car of the Year. Organizátoři zveřejnili seznam posledních finalistů. Nyní se vybírá celkem v pěti kategoriích vždy o třech zástupcích.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Ilustrační grafika

Článek

Českým autem roku 2020 je BMW řady 3, v evropské anketě uspěl Peugeot 208. Tato dvě se ostatně objevila i v našem výběru toho nejlepšího, co jsme řídili v loňském roce.

Evropským autem roku 2020 je Peugeot 208, kvůli koronaviru bylo vyhlášení bez publika

AutoMoto

Světová anketa se teprve chystá do svého finále. Jistí jsou už poslední finalisté po konečném zúžení. 86 odborníků z celého světa vybralo pro každou z pěti kategorií tři zástupce. Vítěze se dozvíme 8. dubna na autosalonu v New Yorku.

Z následujícího výčtu finalistů můžeme s jistotu říct jediné. Porsche už může slavit, v kategorii sportovních vozů obsadilo všechny příčky.

Světové auto roku:

Městské auto roku:

Luxusní auto roku:

Automobilový design roku:

Sportovní (výkonné) auto roku:

Reklama

Související témata:

Související články

Autem roku 2020 v ČR je BMW řady 3

Česká anketa o nejlepší auto prodávané na domácím trhu má svého vítěze – je jím BMW řady 3, coby první BMW v historii ankety. Loňským vítězem byl Ford Focus....

Výběr článků

Načítám