Hlavní obsah

Bentley chystá premiéru tajemného GT. Zveřejnilo jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley se na autosalonu v Ženevě chystá představit nový tajemný model, údajné superluxusní auto ve stylu GT. Ve videu teď ukázalo část jeho zádě a především jméno. Do Švýcarska míří Mulliner Bacalar.

Teaser na novinku Bentley Mulliner Bacalar. Představí se v ŽenevěVideo: Bentley

 
Článek

Bentley tvrdí, že bude jeho nový model interpretovat „dokonalý zážitek z Grand Touringu v jeho nejúžasnější podobě.“ Bentley navíc dobře ví, jak postavit luxusní automobil na dlouhé cesty, a proto je novinka Mulliner Bacalar extrémně očekávaná.

První snímky faceliftu Hyundaie i30 N Line ukazují ostré rysy

AutoMoto

Vedení britské automobilky tvrdí, že se nový model se jménem úpravce Mulliner v názvu inspiroval konceptem Bentley EXP 100 GT, který se představil během srpna 2019. Elegantní tvary, kterými se koncept vyznačoval, jsou přitom patrné právě i na upoutávce Bacalaru. Vůz by měl být mimo jiné vyrobený ručně, na což firma Mulliner jistě dohlédne, a to s použitím udržitelných materiálů.

Foto: Bentley

Bentley EXP 100 GT

I přes tyto informace toho ale o zanedlouho představované novince nikdo příliš mnoho neví. Není jasné ani to, co bude mít Mulliner Bacalar pod kapotou. I když se inspiroval v konceptu EXP 100 GT, nepředpokládá se, že by měl pod kapotou elektromotor s točivým momentem 1500 Nm a že by z 0 na 100 km/h zrychlil za 2,5 sekundy. Pravděpodobnější je zástavba zážehového motoru.

Bentley oslavuje stoleté výročí famózním konceptem

AutoMoto

Na více si ostatně musí všichni počkat. Bentley premiéru plánuje na třetího března, konkrétněji okolo půl deváté večer na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám