Hlavní obsah

Zeman dostal na Hradě nový superb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman převzal od zástupců automobilky Škoda nový model Superb v nejvyšší výbavě. Černý vůz v provedení Laurin&Klement má pohon všech kol, výkon 280 koní, dosahuje maximální rychlosti 250 km/h a stojí jeden a čtvrt miliónu korun.

Prezident Miloš Zeman převzal novou limuzínuVideo: Novinky

 
Článek

Pro Zemana je nový vůz třetím modelem řady Superb. Zeman bude mít k dispozici celkem tři nová auta. Ta stará, která už nebude používat, se vrací Škodovce, odkoupit by je chtělo ministerstvo vnitra.

„Pan prezident zastává názor, že český prezident by měl jezdit českým autem," uvedl. S drncáním českých škodovek, na které si údajně stěžoval Zemanův předchůdce Václav Klaus, současný prezident problém nemá.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pan prezident je rád, že dostal nový vůz, který je výrazně modernizovaný. To drncání je věcí, kterou je třeba přejít," poznamenal mluvčí. Prezidentovo nové vozidlo však není jen modernizací, jedná se o zcela nový model.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman nahlíží do svého nového vozu.

Prezident po převzetí klíčků nahlédl do automobilu a spokojeně ho pohladil po kapotě. Zeman podle Ovčáčka při cestách sedí vždy na předním sedadle. Během jízdy studuje materiály nebo sleduje krajinu. Ač je kuřák, v autech prý zásadně nekouří.

Navíc jsou držáky vlajky

Od běžně prodávaného vozu se liší pouze držáky prezidentské standarty a na přání ochranné služby byl vůz dovybaven skrytým výstražným zařízením, majákem a vysílačkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Škoda Superb na Pražském hradě

Novou prezidentskou limuzínu pohání nejvýkonnější motor 2.0 TSI/206 kW, který vozu prostřednictvím automatické převodovky DSG uděluje zrychlení z nuly na 100 km/h za 5,8 vteřiny.

Interiér je v hnědé kůži a ke standardnímu vybavení patří poprvé u Škody použitý adaptivní podvozek a vysokorychlostní internetové připojení.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda Superb - jízdní videoVideo: Škoda Auto

V novém superbu je vedle adaptivních tlumičů s pěti režimy poprvé u Škody třízónová klimatizace, zadní parkovací kamera, elektrická parkovací brzda nebo připojení vozu k internetu prostřednictvím sítě LTE a vytvoření wi-fi hotspotu pro další zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám