Hlavní obsah

Lidé si na Ukrajině pronajímají ubytování, aby obyvatelům finančně pomohli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Řada cizinců z celého světa si na Ukrajině nadále pronajímá ubytování přes službu Airbnb. Na místo sice nepřijedou, nicméně se tímto krokem snaží podpořit tamní obyvatele, kteří mají kvůli ruské invazi problém s finančním příjmem. O originálním způsobu pomoci napsal britský list Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Zničené budovy v Kyjevě po ostřelování ruskou armádou

Článek

Jeden pár, který si rezervoval ubytování v Kyjevě na 3. až 10. března, zveřejnil na Twitteru potvrzení rezervace. Zpráva majitelům zněla: „Dobrý den, Marie, právě jsme si s manželkou rezervovali váš apartmán na jeden týden, ale pochopitelně ho nenavštívíme. Je to jen proto, abyste mohli obdržet nějaké peníze. Přáli bychom si, a bychom pro lidi z Kyjeva mohli udělat více”.

Další z uživatelů vyzval ostatní, aby touto formou rovněž pomohli.

Je to první fáze třetí světové války, řekl Kasparov

Zahraniční

Sama společnost Airbnb uvedla, že v zemi upustí od poplatků za zprostředkování ubytování a přesměruje veškeré peníze za pronájem přímo k ukrajinským hostitelům.

„Oceňujeme velkorysost naší komunity v této kritické době," uvedla společnost.

Washington udělí Ukrajincům, kteří jsou už v USA, dočasný chráněný status

Zahraniční

Airbnb nabízí na Ukrajině více než 300 ubytování k pronájmu. V pondělí už společnost přislíbila, že nabídne bezplatné ubytování 100 tisícům ukrajinských uprchlíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám