Hlavní obsah

Horoskop | Rak: Obecná charakteristika čtvrtého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Lidem narozeným v období od 21. června do 22. července astrologie přisoudila znamení Raka. Raci jsou citliví a pro vztah či rodinu by udělali vše: své partnery ale mohou svou láskou až dusit. Čím se dále tito lidé vyznačují?

Foto: David Ryneš, Novinky

Rak je čtvrté astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Rak

Rak je čtvrté astrologické znamení zvěrokruhu. Lidé v tomto znamení jsou emocionálně založení a ovlivnitelní, ale mají i analytické schopnosti. Jsou také nevýbojní až plaší. Mají sklony k sebelítosti a bývají náladoví.

Velmi si zakládají na budování rodiny a domova. Často se upínají k silnějším osobnostem, a to i co se partnerů týče. Bývají velmi umělecky založení.

Raci bývají často nekonvenční a vybočují z davu. Řešení nepříjemných záležitostí a důležitá rozhodnutí rádi odkládají na dobu neurčitou.

Láska a partnerství

V lásce je Rak romantický, citlivý a pozorný, což ale občas hraničí až s dotěrností. Raci hledají partnera, který jim bude oporou: často takového najdou v Býkovi nebo Panně.

Živel

Voda

Vládnoucí planeta

Měsíc

Kameny zvěrokruhu

Měsíční kámen, smaragd, rubín, perla, jadeit, malachit, zelený jaspis

Barva

Zelená, bílá

Celebrity a známé osobnosti Raci

Ženy: Princezna Diana, Meryl Streep, Kristen Bell, Helena Vondráčková, Dana Medřická, Jana Švandová, Tatiana Dyková (Vilhelmová), Charlotte Gainsbourg, Cyndi Lauper, Suzanne Vega, Monika Načeva

Muži: Franz Kafka, Karel Gott, Jiří Grossmann, Ernest Hemingway, Tom Cruise, Jaroslav Foglar, Jan Hřebejk, Ivan Trojan, Waldemar Matuška, Jiří Macháček, Antoine de Saint-Exupéry, Sylvester Stallone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám