Hlavní obsah

Horoskop | Kozoroh: Obecná charakteristika desátého znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Období od 22. prosince do 20. ledna patří dle astrologie Kozorohům. Jsou to lidé pracovití a trpěliví, ve vztazích spíše dominantní. Jaká je další charakteristika desátého znamení zvěrokuru?

Foto: David Ryneš, Novinky

Kozoroh je desáté astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Kozoroh

Kozoroh je desáté astrologické znamení zvěrokruhu. Bývají to lidé cílevědomí, spolehliví a toužící po uznání. Jsou zdrženliví, mají jen pár blízkých přátel, od ostatních si udržují odstup.

Bývají přemýšliví až zádumčiví, v projevu spíše zdrženliví. Rádi pomohou ostatním, ale vměšování do vlastních záležitostí nesnášejí. Jsou pracovití a mají hodně trpělivosti s mladšími ročníky. Bývají skvělými badateli.

Kozorozi jsou pedanti a kritickým okem hodnotí sebe i ostatní. Pokud se zklamou v partnerství, trvá jim dlouho, než dají lásce znovu šanci. Od vztahu Kozoroh očekává jistotu a životní stabilitu.

Láska a partnerství

Kozoroh je navenek zdrženlivý. Neuznává povrchní a krátkodobé vztahy a než se rozhodne někomu otevřít, dlouho vybírá a testuje. Ve vztahu je pro Kozoroha nadevše podstatná vzájemná důvěra a věrnost, někdy se tak může chovat ostražitě až žárlivě.

Pro Kozorohy je často projev sympatií či hlubších citů těžší než pro ostatní znamení, mohou tak působit chladně a nepřístupně. Ani v průběhu vztahu projevy lásky neplýtvají, své emoce vyjadřují spíše zodpovědným a trpělivým přístupem vůči protějšku.

Ideálním partnerem pro Kozorohy jsou Býci, Štíři nebo Panny.

Živel

Země

Vládnoucí planeta

Saturn

Kameny zvěrokruhu pro Kozoroha

Černé perly, křišťál, měsíční kámen, obsidián, onyx, turmalín, záhněda

Barvy

Černá, hnědá, indigově modrá

Celebrity a známé osobnosti

Ženy: Milada Horáková, Marlene Dietrich, Kate Moss, Věra Špinarová, Jana Kratochvílová, Vanessa Paradis, Faye Dunaway, Annie Lennox, Dido, Sade, Emily Watson, Victoria Principal

Muži: Jiří Sovák, Karel Čapek, J. R. R. Tolkien, E. A. Poe, Jude Law, Danzel Washington, Mel Gibson, Gerard Depardieu, Elvis Presley, David Bowie, Isaac Newton, Louis Pasteur, Stephen Hawking

Reklama

Výběr článků

Načítám