Hlavní obsah

Horoskop | Blíženci: Obecná charakteristika třetího znamení zvěrokruhu

Novinky, lup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíženci jsou z pohledu astrologie lidé, kteří se narodili v období od 22. května do 21. června. Rychle se orientují v každé situaci, jsou společenští a všude se cítí jako doma. Jakými dalšími vlastnostmi oplývá podle výkladu horoskopu toto znamení?

Foto: David Ryneš, Novinky

Blíženci jsou třetí astrologické znamení zvěrokruhu.

Článek

Charakteristika znamení Blíženci

Blíženci jsou třetí astrologické znamení zvěrokruhu. Jsou to lidé vnímaví, přizpůsobiví a intelektuálně založení. Rádi zkoumají názory ostatních, žijí aktivně a mají hodně zálib. Jak už název znamení napovídá, ukrývají se v nich dvě různé osobnosti, někdy mají tváří i mnohem více.

Jsou mnohostranně nadaní a rychle se orientují v každé situaci. Jakožto pokrokové povahy milují inovace a často tak narážejí na nepochopení konzervativnějších lidí. Ve společnosti se Blíženci chovají uvolněně a rádi vtipkují, někomu se proto mohou mylně jevit jako povrchní. Svým elánem dovedou strhnout i ostatní.

Blíženci mívají problém s výběrem povolání, proto často vystřídají několik různých pozic, než jsou spokojení. Kdekoli a kdykoliv se Blíženec sice dovede cítit jako doma, uvnitř však bývá často nervózní a nespokojený – jako by mu vždy něco scházelo.

Láska a partnerství

Blíženec dokáže potenciální partnery okouzlit nenuceným chováním a fantazií, ale není snadno polapitelný. Ač to tak nemusí vypadat, Blíženec hledá klid. Vášnivé vztahy Blíženec naváže s Beranem a Lvem, ale jako dlouhodobý partner jsou pro něj vhodnější Raci, Štíři, Váhy nebo Vodnáři. Dva Blíženci mohou mít hezký vztah, ale nemusí zvládnout krizi.

Živel

Vzduch

Vládnoucí planeta

Merkur

Kameny zvěrokruhu

Jantar, zlatý topas, citrín, beryl, tygří oko

Celebrity a známé osobnosti Blíženci

Ženy: Marilyn Monroe, Angelina Jolie, Nicole Kidman, Alanis Morissette, Steffi Graf, Venus Williams, Anna Kournikova, Suzi Quatro, Priscilla Presley

Muži: Josef Kemr, Jiří Langmajer, Johnny Depp, Jiří Voskovec, Bob Dylan, Clint Eastwood, František Palacký, John F. Kennedy, Luděk Sobota

Reklama

Související témata:
Blíženci

Výběr článků

Načítám