Hlavní obsah

Voda z břízy má zázračné detoxikační účinky

Novinky, ema

Míza z břízy se sbírá brzy na jaře, kdy ještě poskytuje potřebné živiny pro růst nových větví a listů. Strom, který není ničím nijak extrémně zvláštní, kromě bílo-černé žíhané kůry, se téměř přes noc stal populárním. Proč?

Foto: Profimedia.cz

Bříza, strom, který se nachází v zahradách miliónů lidí, má údajně dlouhý seznam zdravotních výhod. Ilustrační foto

Článek

Zapomeňte na kokosovou vodu. Voda z břízy ji brzy vystřídá, a to ve všech směrech. Odborníci bijí na poplach. Březová voda je oslavovaná díky svým skvělým detoxikačním účinkům, ale i dalším zdravotním benefitům.

Čirá tekutina z mladého kokosu, která neobsahuje tuk, byla vždy velmi oblíbeným nápojem v tropických destinacích, ale postupem času se začala dovážet i do zbytku světa. Díky vysokému obsahu draslíku a minerálním látkám je využívána i jako povzbuzující a energetický nápoj. Jenomže ne všechny zdravotní výhody kokosové vody jsou opodstatněné, a tak ji pomalu ale jistě v oblíbenosti střídá voda z břízy.

Snižuje hladinu cholesterolu v krvi

Bříza je strom, který se nachází v zahradách miliónů lidí, a má údajně dlouhý seznam zdravotních výhod. Od vyplavování toxinů z těla, zmírnění celulitidy, přes léčení zánětů průdušek, při onemocnění ledvin, jater a trávicí soustavy, ale také artritidy. Všechny tyto vlastnosti z ní dělají ideální prostředek k detoxikaci organismu.

Voda z břízy se ze stromu sbírá stejným způsobem, jako se odebírá javorový sirup z javoru, tedy řezem do dřeva. Ve své syrové formě prý chutná lehce nasládle, má spoustu živin, draslíku a obsahuje také saponin, u kterého bylo prokázáno, že snižuje hladinu cholesterolu v krvi a je prospěšný pro imunitní systém díky svým protizánětlivým účinkům.

Čerstvá březová voda má trvanlivost jen několik dní, ovšem je možné z ní udělat sirup či šťávu, přičemž platí, že syrová forma březové vody obsahuje nejvíce vitamínů i minerálů.

Březová voda se užívá už roky

Doktorka Michelle Storferová, odbornice na výživu, řekla serveru MailOnline, že lidé v Severní Americe používali březovou vodu jako zdravotní a zázračný nápoj už spoustu let. „Věřili a věří totiž v její úžasné léčivé vlastnosti, od snížení krevního tlaku a cholesterolu po léčbu infekcí močových cest a léčbu rakoviny.”

Zároveň ale dodala, že se z lékařského pohledu o březové vodě příliš neví, protože se mezi širokou veřejnost teprve dostává.

Mnoho odborníků se domnívá, že trend pití čiré březové tekutiny, se brzy stane velkým hitem a lidé na celém světě budou podnikat ozdravné detoxy organismu, právě s její pomocí.

V současné době se březová voda nejvíce využívá v některých zemích Evropy, v Rusku a v severní Číně.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám