Hlavní obsah

Pět jednoduchých cviků pro posílení rukou

Novinky, Kristýna Léblová, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bicepsy, tricepsy a ramena jsou jednou z nejčastějších partií na posilování. Pět cviků si pro Novinky připravil fitness trenér Štěpán Ruszkowski z pražského centra John Reed.

Pět jednoduchých cviků ke správnému posilování rukou, které zvládnete i domaVideo: Novinky

 
Článek

Tricepsový klik

Po zahřátí a rozcvičení začneme dámskými kliky na posílení tricepsů. Dlaně srovnáme přímo pod ramena, zatáhneme bříško a lokty půjdeme podél těla dolů.

„Dáváme si pozor na to, aby nám nepřepadávala hlava, jsme hezky v prodloužení, nepropadáme se v bedrech. Pohyb je plynulý, pozor, ať to není trhané,“ vysvětlil trenér s tím, že musíme správně dýchat. „S nádechem dolů, s výdechem nahoru.“

Ramena

Při cviku na ramena budeme potřebovat lahve s vodou nebo činky. Stoupneme si, nohy máme na úrovni kyčlí a zpevněný střed těla. Hlavu držíme v prodloužení a s lahvemi či činkami předpažujeme a upažujeme.

Cvik opakujeme přibližně patnáctkrát se správným dýcháním. Podle trenéra si musíme dát pozor na ramena, aby nám nevyjížděla, mít zpevněné břicho a se závažím cvičit plynule.

Povánoční hubnutí: Čtyři jednoduché cviky pro pevnější zadeček

Žena

Posilování bicepsu

Obdobně si budeme počínat i u dalšího cviku, tentokrát ale budeme posilovat bicepsy. Opět si stoupneme s lahvemi nebo činkami, nohy dáme na úroveň kyčlí, lokty podél těla, zpevníme střed těla a hlavu držíme v prodloužení.

Opět posilujeme se závažím, protahujeme ruce od těla a k tělu, dole protáhneme ruce, nahoře lahve nebo činky zmáčkneme. Cvik opakujeme patnáctkrát, soustředíme se na správné dýchání a dáváme si pozor na plynulost pohybu, lokty držet podél těla.

Povánoční hubnutí: Šest účinných cviků na posílení břišních svalů

Zdraví

Posilování tricepsu

K dalšímu cviku, při kterém budeme posilovat tricepsy, budeme kromě činek potřebovat také židli. Ruce položíme na okraj židle, nohy zlehka natáhneme před sebe a plynule se shybujeme dolů a nahoru.

Lokty tlačíme za sebe, vůbec je nepropínáme, stále je máme mírně pokrčené. Pozor si musíme dát na to, abychom neměli nohy příliš natažené, abychom si neničili klouby.

Povánoční hubnutí: Několik tipů na jednoduché a efektivní cviky na nohy

Zdraví

Tlaky na ramena

Poslední cvik, který trenér nazývá tlaky na ramena, provádíme také na židli společně s lahvemi nebo činkami. Vsedě máme nohy v pravém úhlu, chodidla zatlačíme do země, zpevníme bříško, ruce máme v pravém úhlu a nahoru tlačíme závaží. Opakujeme patnáctkrát, dbáme přitom na rovná záda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám