Hlavní obsah

Jak si na podzim udržet dobrou náladu a podpořit zdraví

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Správně fungující imunitní systém je základem, jak ve zdraví zvládnout nejen blížící se podzim. Vedle imunity je ale třeba si udržovat i pozitivní myšlení. Odborníci přinášejí tři základní tipy, jak toho docílit.

Foto: Profimedia.cz

V době, kdy trávíme kvůli koronaviru mnohem více času zavření doma, jsou procházky v přírodě o to důležitější a významnější pro naše zdraví.

Článek

Na podzim se každým rokem mezi lidmi zvyšuje počet nemocných s chřipkou, nachlazením, virózami. V době, kdy se k tomu přidala i celosvětová pandemie koronaviru, to nevěstí nic dobrého.

Není se tak čemu divit, že stále více lidí trápí s příchodem podzimu chmury a negativní myšlenky, jak to všechno zvládnou. Zkuste se tomu s pomocí několika rad postavit, aby to nepotkalo i vás.

1. Vyhýbejte se průmyslově zpracovaným potravinám

Většina balených potravin v obchodech je průmyslově zpracovaná tak, aby déle vydržely. To je na jednu stranu přínosné z hlediska trvanlivosti, pro zdraví to ale žádný benefit nemá. Složky v těchto potravinách se těm přírodním v mnohém nepodobají.

Za zdravými a dietními výrobky se často schovávají průmyslově zpracované potraviny

Zdraví

Často navíc obsahují značné množství cukru a nezdravých tuků. Taková kombinace tělu rozhodně neprospívá, naopak. Vysoká zátěž v podobě těchto složek tělo „stresuje”, tudíž je pak méně odolné v boji s možnými infekcemi.

Zkuste se proto raději zaměřit na zdravější varianty nejen samotných pokrmů, ale i jednotlivých složek, ze kterých se připravují. Uvidíte, že tím nejen svému tělu, ale i mysli prospějete.

2. Buďte vděční za maličkosti

Naučit se, jak být vděčný za každodenní maličkosti, je nejjednodušší cestou, jak si zlepšit náladu. Nemusí jít o nic světoborného, stačí, když si každý den sepíšete tři věci, za které jste vděční.

Pět stravovacích návyků, které oslabují imunitu

Zdraví

Zapisování je navíc pro mozek prospěšnější než pouhé přemýšlení o pozitivech. Pomáhá to v něm vytvářet nové nervové dráhy, zvyšuje to pozitivitu a zlepšuje celkové zdraví, uvádí server Yourtango.

3. Choďte do přírody

S chmurným podzimem, kdy bývají rána stále chladnější a sluníčko už nehřeje tolik jako v létě, se ne každému chce chodit do přírody na procházky. Právě to by ale mělo být novou denní rutinou, převážně ve chvíli, kdy trávíme více času doma - ať už pracovně, nebo s dětmi, které nemohou do školy.

I malá každodenní procházka parkem může zlepšit náladu a podpořit imunitu.

Lidé stále více ztrácejí kontakt s přírodou

Styl

Reklama

Související témata:

Související články

Jak imunita ovlivňuje mezilidské vztahy

Rok 2020 nám připomněl jednu zásadní věc - že je naše imunita velmi důležitá. Je tématem politiků, zdravotníků, ale i laiků. Promítá se do osobního života...

Výběr článků

Načítám