„Jaro je ideální čas pro nejrůznější detoxikační kúry, proto i já v tento čas sázím na něco, co mám již vyzkoušené a co u mě funguje,” svěřila Novinkám herečka.

Se svou kamarádkou dvakrát týdně vyráží na půlhodinový lehký běh, při kterém si zvládnou i popovídat, proto svůj běh považuje spíše za relaxaci.

Pravidelně také cvičí jógalates, které ztuhlé tělo po zimě protahuje a posiluje vnitřní svaly. Součástí je i cvičení na podporu správného fungování střev.

Herečka není žádný velký maratonec, vybíhá spíš tak pro radost.

Herečka není žádný velký maratonec, vybíhá spíš pro radost.

FOTO: Lenka Hatašová

„Cvičíme dvě zkrutové pozice, které podporují peristaltiku střev a pomáhají k lepšímu trávení. Začíná se cvičit zkrut na pravou stranu, abychom podpořili směr peristaltiky. Zkrut masíruje vnitřní orgány a střeva, pomáhá k lepšímu vyměšování,“ vysvětlila lektorka pilates a jógalates Lenka Strejčková.

Cvičení ale není vše, a proto si herečka na jaro vymyslela svěží, lehký a zdravý recept: lososa na rozmarýnu s rajčátky, quinoou a avokádovým dipem. Sama není zastáncem drastických diet, vhodnou cestu spatřuje ve správném fungování metabolismu a zdravé a střídmé stravě.

Losos na rozmarýnu s rajčátky, quinoou a avokádovým dipem

Lehké a zdravé jídlo podle Lindy Rybové.

Lehké a zdravé jídlo podle Lindy Rybové

FOTO: Lenka Hatašová

POČET PORCÍ: 2

INGREDIENCE

Na quinou
  • 150 g quinoy
  • 30 g mladých kopřivových lístků
  • 20 g medvědího česneku
  • Sůl
  • Voda nebo vývar
Na lososa
  • 400 g lososa
  • Snítku rozmarýnu
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Cherry rajčata
Na avokádový dip
  • 1 avokádo
  • 20 g kopřiv
  • 20 g medvědího česneku
  • Hrst parmazánu
  • Hrst piniových oříšků
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Voda

POSTUP:

  1. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Quinou namočte na 5 až 10 minut do studené vody, aby se odbourala případná hořkost ze slupek.
  2. Zatím si připravte lososa – osolte, zakápněte olivovým olejem, posypte nasekaným rozmarýnem a nechte chvíli odležet, než se rozehřeje trouba.
  3. Quinou slijte a v poměru 1:2 dejte vařit v osolené vodě či vývaru na cca 20 minut, dokud se tekutina nevypaří a quinoa není měkká.
  4. Lososa dejte péct na cca 25 minut, po prvních 10 minutách na plech přisypejte i rajčátka a nechte péct s lososem do konce.
  5. Mezitím si spařte kopřivy a společně s medvědím česnekem je nasekejte najemno. Část smíchejte s uvařenou quinoou a zbytek nechte do avokádového dipu.
  6. Avokádo zbavte pecky a slupky a dejte do mixéru. Přidejte připravené kopřivy a medvědí česnek, parmazán, piniové oříšky, špetku soli, zakápněte olivovým olejem a trochou vody a rozmixujte.
  7. Můžete podávat teplé i studené.

„Do toho mám speciální pitný režim, protože voda je obecně velmi důležitá. Člověk může používat různé čajové kúry, které mám také vyzkoušené, anebo léčivé minerální vody na podporu zažívání a trávicího traktu,“ dodává herečka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Probiotika a prebiotika