Hlavní obsah

Cviky na správné zažívání podle Lindy Rybové

Novinky, Kristýna Léblová, luh

Po zimě plné těžkých jídel a nedostatku pohybu můžeme být zpomalení, říká známá česká herečka Linda Rybová. Pro správný start do teplé části roku proto doporučuje kombinaci lehkého cvičení se zdravým stravováním, které napomáhají správnému trávení. Novinkám prozradila vlastní recept na zdravé jídlo a konkrétní cviky, které najdete v přiloženém videu.

Cviky na správné zažívání podle Lindy RybovéVideo: Novinky

 
Článek

„Jaro je ideální čas pro nejrůznější detoxikační kúry, proto i já v tento čas sázím na něco, co mám již vyzkoušené a co u mě funguje,” svěřila Novinkám herečka.

Se svou kamarádkou dvakrát týdně vyráží na půlhodinový lehký běh, při kterém si zvládnou i popovídat, proto svůj běh považuje spíše za relaxaci.

Pravidelně také cvičí jógalates, které ztuhlé tělo po zimě protahuje a posiluje vnitřní svaly. Součástí je i cvičení na podporu správného fungování střev.

Foto: Lenka Hatašová

Herečka není žádný velký maratonec, vybíhá spíš tak pro radost.

„Cvičíme dvě zkrutové pozice, které podporují peristaltiku střev a pomáhají k lepšímu trávení. Začíná se cvičit zkrut na pravou stranu, abychom podpořili směr peristaltiky. Zkrut masíruje vnitřní orgány a střeva, pomáhá k lepšímu vyměšování,“ vysvětlila lektorka pilates a jógalates Lenka Strejčková.

Cvičení ale není vše, a proto si herečka na jaro vymyslela svěží, lehký a zdravý recept: lososa na rozmarýnu s rajčátky, quinoou a avokádovým dipem. Sama není zastáncem drastických diet, vhodnou cestu spatřuje ve správném fungování metabolismu a zdravé a střídmé stravě.

Losos na rozmarýnu s rajčátky, quinoou a avokádovým dipem

Foto: Lenka Hatašová

Lehké a zdravé jídlo podle Lindy Rybové.

POČET PORCÍ: 2

INGREDIENCE

Na quinou

  • 150 g quinoy
  • 30 g mladých kopřivových lístků
  • 20 g medvědího česneku
  • Sůl
  • Voda nebo vývar

Na lososa

  • 400 g lososa
  • Snítku rozmarýnu
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Cherry rajčata

Na avokádový dip

  • 1 avokádo
  • 20 g kopřiv
  • 20 g medvědího česneku
  • Hrst parmazánu
  • Hrst piniových oříšků
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Voda

POSTUP:

  • Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Quinou namočte na 5 až 10 minut do studené vody, aby se odbourala případná hořkost ze slupek.
  • Zatím si připravte lososa – osolte, zakápněte olivovým olejem, posypte nasekaným rozmarýnem a nechte chvíli odležet, než se rozehřeje trouba.
  • Quinou slijte a v poměru 1:2 dejte vařit v osolené vodě či vývaru na cca 20 minut, dokud se tekutina nevypaří a quinoa není měkká.
  • Lososa dejte péct na cca 25 minut, po prvních 10 minutách na plech přisypejte i rajčátka a nechte péct s lososem do konce.
  • Mezitím si spařte kopřivy a společně s medvědím česnekem je nasekejte najemno. Část smíchejte s uvařenou quinoou a zbytek nechte do avokádového dipu.
  • Avokádo zbavte pecky a slupky a dejte do mixéru. Přidejte připravené kopřivy a medvědí česnek, parmazán, piniové oříšky, špetku soli, zakápněte olivovým olejem a trochou vody a rozmixujte.
  • Můžete podávat teplé i studené.

„Do toho mám speciální pitný režim, protože voda je obecně velmi důležitá. Člověk může používat různé čajové kúry, které mám také vyzkoušené, anebo léčivé minerální vody na podporu zažívání a trávicího traktu,“ dodává herečka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:
Probiotika a prebiotika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám