Hlavní obsah

Obézní Američan dokázal zhubnout více než 150 kilogramů

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Zach Moore ještě před několika lety vážil neuvěřitelných 209 kilogramů. Při své hmotnosti si vážně zahrával se svým životem a hrozilo mu, že Vánoce, které se svou rodinou tehdy slavil, budou jeho poslední. Rozhodl se proto kompletně změnit svůj dosavadní způsob života a zhubl více než 150 kilogramů. Podívejte se, jak vypadá dnes.

Foto: Profimedia.cz

Zach Moore

Článek

Když šestatřicetiletý Zach Moore z americké Floridy skončil v nemocnici a lékaři mu řekli, že kvůli svému životnímu stylu už moc dlouho žít nebude, věděl, že je opravdu zle. V té době byl ženatý a měl osmiletého syna, který se pro něj stal hlavní motivací.

„Nechtěl jsem, aby můj syn vyrůstal bez otce,” uvedl Zach pro Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zach Moore před začátkem hubnutí.

V té době byl doslova závislý na jídle, vážil 209 kg a měl hodnotu BMI 60 (určuje poměr tělesné výšky a váhy), což značí nejhorší tzv. morbidní stupeň obezity. Poté, co byl hospitalizován kvůli otravě jídlem, se rozhodl začít na sobě tvrdě pracovat. „Opravdu jsem cítil, že se můj život blíží ke konci. V té době jsem si uvědomil, že se pro svou rodinu nechci stát jen vzpomínkou,” vylíčil své pocity.

Zach proto podstoupil by-pass žaludku (zmenšení žaludku), přestal kouřit, začal cvičit, denně chodil deset kilometrů a úplně změnil svůj jídelníček, ze kterého zmizely hlavně cukry. Během dvou let tak zhubl neuvěřitelných 150 kg.

To ovšem způsobilo, že na jeho těle zůstalo velké množství povislé kůže. Zach tak musel podstoupit několik dalších zákroků, kdy mu lékaři přebytečnou kůži postupně odstraňovali. Díky tomu se nyní může pyšnit vypracovanou postavou, a co víc, konečně se může věnovat svému synovi a rodině naplno.

Foto: Profimedia.cz

Zach Moore po odstranění nadbytečné kůže.

Foto: Profimedia.cz

Zach Moore se svou ženou

Foto: Profimedia.cz

Zach Moore se nyní může pyšnit vypracovanou postavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám