Hlavní obsah

Věci o vašem vztahu, které byste kamarádkám říkat neměla

Novinky, Eliška Fischerová

Svěřit se kamarádce s tím, že vás partner rozzlobil neumytým nádobím, ještě žádný vztah do krize nepřivedlo. Na druhou stranu existují témata, o kterých byste před svou přítelkyní měla raději pomlčet. Jedině tak budete mít jistotu, že ctíte intimitu mezi vámi a partnerem, a zároveň neohrožujete špatně zvolenými slovy váš vztah.

Foto: Profimedia.cz

O některých tématech je lepší mlčet, a to i před nejlepšími kamarádkami.

Článek

Známe to všechny. Jakmile se sejdeme s kamarádkami na kávě, nemůžeme vynechat téma mužů a vztahů. A tak čas od času kamarádkám prozradíme náš nejčerstvější sexuální zážitek nebo jim barvitě vyprávíme, co „ten náš chlap zase provedl“.

Přesto bychom měly vědět, že o některých tématech je lepší veřejně nemluvit, a to i v případě, že vedle vás sedí nejlepší kamarádka.

1. Podrobnosti o vaší poslední hádce

Samozřejmě, nic nebrání tomu, abyste své kamarádce řekla, že jste se s partnerem pohádala kvůli neumytému nádobí nebo jeho přesčasům. Přesto se vyplatí, když nebudete zacházet do detailů hádky, a především nedovolíte, aby se v problému kamarádka vrtala. Podstatné je totiž to, abyste problém vyřešila s partnerem, nikoliv s kamarádkou.

Zároveň není nic výjimečného, když se následně kamarádka bude ptát, proč jste s partnerem, se kterým se hádáte nebo vás štve.

Tajemství úspěšné ženy? Tři kamarádky a dobrý manžel

Vztahy a sex

„V tomto ohledu se na kamarádku nemůžete zlobit, neboť jste to vy, která jí prozradila všechny detaily vašich hádek,“ říká sexuální terapeutka Kristie Overstreetová.

2. Detaily ze sexuálního života

I v tomto ohledu platí, že byste měla držet emoce na uzdě, a nezabředávat do detailů o vašem sexuálním životě. Ano, řekněte kamarádce, že jste s partnerem po sexuální stránce spokojená. Pochlubte se jí, že jste si pořídila nové erotické prádlo. A klidně jí řekněte, že aktuálně „ujíždíte“ na sexuálních hračkách.

Zkuste ale ukočírovat sdělení, ve kterých si stěžujete na partnerovu sexuální výdrž nebo kritizujete jeho nízké libido. Tyto problémy jsou intimního charakteru, a je opravdu důležité, aby o nich v první řadě mluvili partneři.

Pokud nepříjemnost přetrvává, pak je načase o ní promluvit nikoliv před kamarádkou, ale před sexuálním terapeutem nebo psychoterapeutem.

3. Tajemství

Každý člověk má svá tajemství, která si úzkostlivě střeží. Pokud se vám partner s nějakým tajemstvím svěřil, pak je přímo žádoucí, abyste držela jazyk za zuby.

„Důvěru lze snadno ztratit a těžko získat zpět,“ varuje Overstreetová a dodává, že byste na tuto větu měla myslet pokaždé, když chcete vyzradit partnerovo tajemství. Odbornice na partnerské vztahy Ashley Grinonneau-Dentonová pak dodává, že důvěra je základním kamenem každého vztahu.

Tajemství opravdové kamarádky aneb Jak najít jehlu v kupce sena

Styl

„Pokud se vám partner svěřuje s kostlivcem, kterého má schovaného hluboko ve skříni, pak je důležité, abyste důvěru neporušila,“ říká pro Reader‘s Digest.

4. Špatný dárek

Jsou muži, kteří vám celý rok naslouchají, a následně se vytasí s dokonalým darem. A pak jsou také pánové, kteří v oblasti dárků příliš nevynikají. Pokud svého partnera poznáváte ve druhé skupině, pak si na nešťastně zvolený dárek k vašim narozeninám příliš nestěžujte.

„Dárek je jenom dárek. Buďte vděčná, že na vás myslel,“ míní Kristie Overstreetová.

Rozhodně po vás nikdo nechce, abyste z dárku skákala do vzduchu a před kamarádkami tvrdila, že jde o nejlepší dárek na světě. Pouze se vyplatí, když nebudete partnera za jeho výběr kritizovat nebo pomlouvat.

5. Jeho nedostatky

Možná váš partner nedokáže stlouct poličku, možná tápe nad výměnou pneumatik. Každý člověk je jiný a každému jde něco jiného. To, že se někdo narodí jako muž, neznamená, že levou zadní ovládá všechny „mužské“ činnosti. Buďte ohleduplná a nezesměšňujte svého partnera za činnosti, které mu nejdou.

Kdy může fungovat přátelství mezi mužem a ženou

Vztahy a sex

„Pokud by se partner o vašich nelibých slovech dozvěděl, nabyl by dojmu, že jako muž selhal. Následně by ztratil sebejistotu, se kterou jde ruku v ruce přitažlivost,“ říká Mike Goldstein, autor knihy How To Find A High Quality Man in 3 Easy Steps.

6. Antipatie k vašim přátelům

Je možné, že si partner nesedl s vašimi kamarádkami. Pokud ale nechcete vyvolávat zbytečné hysterie, pak byste si jeho názor měla nechat pro sebe.

„V případě, že byste kamarádkám řekla, že vašemu partnerovi přijdou nesympatické, vyvolala byste v nich nepříjemné pocity, které by se mohly odrazit na vašem přátelství,“ tvrdí odbornice na vztahy Julie Spiraová.

Buďte v tomto ohledu diplomat tělem i duší a snažte se, aby partner poznal vaše kamarádky v nových situacích. Třeba postupem času změní názor.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám