Hlavní obsah

Vdát se za muže, který ztratil zájem o sex? Mladá žena řeší dilema

Novinky, bok

Sladit četnost intimních hrátek podle chutí obou partnerů nebývá jednoduché, při troše snahy se to ale většinou vyřeší ku spokojenosti obou. To ovšem není případ mladé ženy, jejíž příběh přinesl server Guardian. Řeší dilema, zda se vdát za muže, s nímž má sex jednou za sedm měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Svého snoubence miluji, je milý, starostlivý, umí mě rozesmát. Příští rok se máme brát. Je tu ale jedna věc, která mě trápí. Náš sexuální život nikdy nebyl dokonalý, už na počátku měl partner potíže s výdrží. Nyní se to ale zhoršilo a sex máme jednou za sedm měsíců. Nejhorší navíc je, že se o tom partner nechce bavit.”

To je problém, se kterým se na psychoterapeutku Pamelu Stephenson Connollyovou, která se specializuje na léčbu sexuálních poruch, obrátila mladá nejmenovaná žena. S otázkou, zda je nutné, aby byla odkázána k manželskému životu bez sexu.

Jak odbornice radí, důvodů, proč lidé setrvávají v manželství bez sexu, je celá řada. Důležité je, aby taková situace byla prospěšná pro oba partnery.

„Což očividně není případ této ženy, pro ni je sex důležitý. Je třeba si uvědomit, že partnerské potíže v tomto ohledu se samy určitě nespraví. Je tedy třeba si s partnerem otevřeně promluvit, bez výčitek a emocí, nějaký důvod k tomu určitě bude,” vysvětluje.

Podle ní se nabízejí potíže s erektilní dysfunkcí, které trápí řadu mladých mužů. Na vině může být také stres, prohlubující se úzkost kvůli nízké četnosti styku, deprese. To vše jsou ale potíže, které se dají řešit, pokud se s nimi člověk svěří do rukou odborníka.

Rozhodně ale není namístě se s takovou situací smířit jen pro klid ve vztahu. To by mělo za výsledek jediné - nespokojenost v manželství, které by tím bylo dříve či později ohroženo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám