Hlavní obsah

Partner nemusí být i nejlepší přítel

Novinky, Zuzana Musálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přátelství je považováno za velice důležitou součást milostného vztahu. Musí být ale partner i nejlepší přítel? Podle odborníků to rozhodně není nutná ingredience ke šťastnému manželství.

Foto: Profimedia.cz

Být si s partnerem zároveň i přítelem lze jen do určité míry.

Článek

„Od mladých lidí často slýchám, že je jejich partner i nejlepším přítelem. Nicméně to platí možná na začátku. Postupně začínají přibývat věci, které pro uši partnera vhodné nejsou, protože by ho jen zbytečně popuzovaly a lze je tak sdílet s jiným přítelem,” upozorňuje Isadora Almanová, manželská a vztahová terapeutka.

Být si s partnerem zároveň i přítelem lze jen do určité míry. „Jistě, přátelství hraje esenciální roli v milostném vztahu. Pokud by v manželství nebylo, určitě by byl čas k obavám. Na druhou stranu se nemusíte bát, že i když si s partnerem rozumíte, tak tím nejlepším přítelem je pro vás ve skutečnosti někdo jiný,” vysvětluje koučka Julia Bekkerová.

Sedm nejdůležitějších vlastností životního partnera

Vztahy a sex

Ve skutečnosti i pro vztah je dobré, když si partneři neříkají úplně vše. „Ať už jde o maličkosti, kdy najdete na internetu skvělý pár bot a pošlete ho kamarádce, nebo o tak intimní věci, jako je například erotický sen, který by se protějšku zřejmě nezamlouval,” dodává Bekkerová.

Roli nejlepšího přítele sehrává většinou partner jen v okamžicích, kdy jedinec v reálném životě nemá žádného jiného nejlepšího přítele. Takový vztah je pak jeden nejpevnější. Nicméně případné rozchody i o to bolestnější.

Tajemství úspěšné ženy? Tři kamarádky a dobrý manžel

Vztahy a sex

„Mít svého partnera za nejlepšího přítele tak opravdu není nutné. Je to jen bonus navíc,” uzavírá odborník na partnerské štěstí John Hellivell.

Reklama

Související témata:

Související články

Demisexualita: nejprve přátelství, poté sex

Sapiosexuál, asexuál nebo demisexuál. V současné době můžeme natrefit hned na několik termínů, které se vztahují k sexuální přitažlivosti. A právě poslední...

Tajemství funkčního přátelství s výhodami

Přátelství mezi mužem a ženou je odnepaměti ožehavé téma. Někteří tvrdí, že takové přátelství může fungovat, jiní mluví o opaku a nedokážou si čistě přátelský...

Výběr článků

Načítám