Hlavní obsah

Matoucí signály, kterými muži dávají najevo, že se jim žena líbí

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznamování je základní fází každého vztahu. Muži se líbí žena, dává jí najevo své city, a pokud se i on líbí ženě, začnou spolu chodit. Vypadá to jednoduše, ne vždy je to ale takové i v reálu. Ne vždy totiž mužovo chování jednoznačně naznačuje, že se mu líbíte. Často bývá matoucí. Jak poznat, že vás opravdu chce?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Líbíš se mi, je mi s tebou dobře, chtěl bych tě znovu vidět...“ To jsou jen některé z frází, které vám dají jasně najevo, že o vás má muž zájem.

Existuje ale i celá řada dalších náznaků, které tak jasné zdaleka nejsou, byť vyjadřují to samé. A co víc, bývají mnohem častější. Které to jsou?

Je velmi vážný a tichý 

Jedním z ukazatelů toho, že se muži líbíte, je úroveň jeho vážnosti. Často tak vede hovor ve stylu, který může působit chvílemi až trochu nudně. Jak ale vztahoví experti uvádějí, bývá to proto, že se muž více soustředí na to, aby něco nezkazil.

Formální přístup 

Dalším znakem, že o vás muž stojí, je jeho celkový přístup. Může být třeba striktně formální, kdy dodržuje například přesný počet dnů, než vám zavolá zpět, je opatrný v tom, co říká – to vše opět z obavy, aby svou spontánností a ukvapeným chováním něco nepokazil.

První setkání? Líbíte se víc, než si myslíte

Vztahy a sex

Jinou cestou, jak se to může projevit, je ovšem i jeho maskulinní chování, jedná prostě jako macho muž. Často se k takovému postoji, byť jim není bytostně vlastní, muži uchylují v okamžiku, kdy nevědí, co jiného dělat. Jediné, co v takovém okamžiku muž nechce, je vypadat zoufale.

Náhodně vás urazí

Věřte tomu, nebo ne, ale jedním ze signálů, že se muži opravdu líbíte, je i to, když vás náhodně urazí. Bývá to jakýsi nepříjemný pokus o vytvoření emoční jiskry.

Je vychytralý, chlubí se 

Je ironií, že jedním z největších náznaků toho, že muž miluje, je láska sama k sobě, kterou vyjadřuje. Zní to divně, ale bývá to tak.

Vychytralost a vychloubání se ale nejsou mnohdy hodnoty, které ženy u mužů hledají. Pokud je to mužova přirozenost, je třeba být ostražitá, někdy se tím ale zase jen snaží vybudovat jakousi vlastní hodnotu, jednoduše chce zapůsobit.

Chování při randění, na které je třeba si dát pozor

Vztahy a sex

Nepodněcuje fyzickou intimitu

Jednou z věcí, která je rovněž náznakem jeho citů k vám, ale o to více znepokojující, je fakt, že nepodněcuje fyzický kontakt. O to víc to mate, pokud vy sama sblížení chcete. V takovou chvíli je jednoduché dospět k závěru, že nejspíš nemá zájem.

Navzdory obecnému mínění, jak tvrdí server Yourtango, nejdou všichni muži ihned na věc, jakmile vycítí sebemenší šanci. Pokud tak dotyčný reaguje pomaleji na vaše podněty, může to jednoduše znamenat, že nechce nic uspěchat.

Reklama

Související témata:

Související články

Co si obléknout na první rande podle vědců

Věda má široké pole působnosti. Od vývoje léků se zabývá i například tím, jestli holubi dokážou rozlišit obrazy od Moneta a Picassa. Není proto divu, že...

Výběr článků

Načítám