Hlavní obsah

Magické datum 12. 12. 2012 k svatbám příliš neláká

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželství lidé nejraději uzavírají v dobře zapamatovatelných či jinak výjimečných dnech. Mezi taková data se řadí i středa 12. 12. 2012. Přestože numerologové tento den doporučují jako ideální čas pro vstup do manželství, Češi ani jiní Evropané se do toho příliš nehrnou.

Foto: Profimedia.cz

Svatební šílenství obvykle začíná v měsíci květnu a přetrvává až do konce srpna.

Článek

Podle numerologů je datum 12. 12. 2012 pro vstup do manželství naprosto ideální. Součet všech čísel dává 11 a konečné číslo je tak dvojka na jedenáctou, což značí vrcholné duchovno a tedy naprosté souznění duší. Mezisoučty 3-3-5 navíc vypovídají o dalších pozitivech tohoto svazku - 3 je o kreativitě a fantazii, která by měla být součástí kvalitního vztahu, 5 je o vnímavosti a duchovním pochopení.

Ale numerologie není vše, což potvrzují především statistiky. Podle nich jsou vztahy uzavírané v magických datech křehčí a častěji končí rozvodem.

Kde je uzavíráno nejvíc svateb

Všeobecně mezi země, kde svatební zvony v poměru k počtu obyvatel znějí nejčastěji, patří Turecko, Polsko, Švýcarsko a Řecko. Turci dokonce předběhli i USA, které disponují „svatebním urychlovačem“ v podobě Las Vegas, kde lze uspořádat tzv. bleskové svatby. Nejméně populární jsou svatby v Bulharsku, Španělsku a Portugalsku.

„V naší analýze jsme se zabývali i věkem ženichů a nevěst a zjistili jsme, že se v posledních letech ve všech zemích zvýšil, takže nyní lidé nejčastěji uzavírají sňatky kolem třicítky, “ vysvětluje demografická expertka Allianz SE v Mnichově Michaela Grimmová.

Svatební šílenství obvykle začíná v měsíci květnu a přetrvává až do konce srpna. Lidé pak všeobecně upřednostňují víkendy. Tradiční svatební stůl s ušlechtilým porcelánem a dobrým vínem nahrazují svatební párty a svatební cesty, nezřídka i živé kapely a ohňostroje.

Na kolik dnes nejkrásnější den v životě přijde?

Němečtí novomanželé za svoji svatbu zaplatí více než 10 tisíc eur (čtvrt miliónu korun), američtí dokonce dvojnásobek. Filmové páry často organizují svatby v řádech miliónů korun.

"V Americe, ve Velké Británii či v Indii je dokonce zvykem, že si lidé svatby pojišťují. Konkrétně kdyby se na svatbu jeden z páru nedostavil, a to z důvodu, že ztratil odvahu nebo onemocněl či zemřel," upozorňuje tiskový mluvčí Václav Bálek z Allianz pojišťovny.

"V České republice ani v Německu však nic podobného nemáme, naše svatební páry se totiž většinou na svatbu dostavují. Zhruba polovina se jich pak ale rozchází, nejčastěji po čtyřech letech. Ve 30 procentech se dostavují k rozvodu až po více než 20 společně prožitých letech," dodává Václav Bálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám