Hlavní obsah

Jak muže ujistit, že o něj skutečně stojíte

Muži chtějí stejně jako ženy ve vztahu slýchat slova lásky a ocenění, které je ujistí v tom, že daná žena má o vztah opravdu zájem. Jak toho docílit, a co muži skutečně docení?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Univerzální návod na to, jak zaujmout potenciálního partnera, nebo ho v brzkém počátku vztahu ujistit o svém skutečném zájmu, neexistuje. Každý člověk má jiné preference, i proto je každý vztah specifický.

I přesto ale existují jednoduché věci, které alespoň trochu napomohou a dotyčného muže ujistí, že máte opravdu zájem, tvrdí vztahový kouč James Allen Hanrahan.

Čím muž ženu zaručeně potěší

Vztahy a sex

Jak odborník poukazuje, jde o krátké fráze podobného významu, které mají na muže velký inspirativní vliv, pokud jsou vyřčeny pravdivě. O jaké jde?

Vážím si tě

Jak tvrdí Hanrahan, pro muže je právě respekt jedním z klíčových faktorů ve vztahu. Když tak muži řeknete, že ho respektujete, dáváte mu tím jasně najevo, že ho akceptujete takového, jaký je.

Dáváte tím rovněž prostor k tomu, aby vás i on respektoval a bral jako důležitou součást svého života. Což může počínající vztah výrazně prohloubit, případně vést k většímu sblížení.

Miluje mě? Existuje šest způsobů, jak to zjistit

Vztahy a sex

Oceňuji tě

Podobné vyznání jako to první dokáže stejné divy. Jakkoli to může znít jednoduše, každý člověk odvozuje velkou část své vlastní hodnoty od toho, že ví, že vás udělá šťastným. Když tedy muži řeknete, že ho respektuje, ceníte si toho, co dělá, i jeho samotného, má to pozitivní účinek.

Dalo by se říci, že ocenění je pro muže to samé co pro ženu náklonnost. Je to způsob, jak se cítit milován a chtěn.

Pomalý, ale jistý zabiják vztahu? Kritika

Vztahy a sex

Akceptuji tě

Jak tvrdí Hanrahan, akceptování či přijetí je klíčovým slovem v mužském světě. Každý muž chce jednoduše vědět, že ho přijímáte takového, jaký je.

A nemusíte to přímo vyjadřovat slovy, ale spíše svými činy a chováním, když jste s ním.

Přijetí muže takového, jaký je, znamená, že odoláte nutkání ho v něčem měnit či kritizovat. Věřte, že každý muž si je mnohdy dobře vědom vlastních chyb. Pokud zjistí, že s vámi může být, aniž byste ho za všechno znevažovala, cítí se dobře a bude i snáze ochoten s tím případně něco dělat a vztah s vámi prohlubovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Fáze lásky, kterým se nevyhne žádný pár

Všichni víme, že začátek vztahu je provázen bláznivou zamilovaností a poletujícími motýlky v podbřišku. Co nás ale čeká v momentě, kdy hormon lásky vyprchá?...

Výběr článků

Načítám