Hlavní obsah

Co dělat, když cizí žena flirtuje s vaším partnerem

Novinky, Eliška Fischerová

V každém vztahu se můžeme setkat s jinými hranicemi. Pro některé ženy je nemyslitelné, aby jejich partner sledoval svou bývalou přítelkyni na sociálních sítích, jiným nevadí, když jsou bývalí partneři stále v kontaktu. Pokud ale existuje něco, co je pro většinu žen nepřípustné, pak je to pohled na partnera, se kterým flirtuje jiná žena.

Foto: Profimedia.cz

K flirtování jsou zapotřebí dva lidé.

Článek

Žádná žena nechce zažít situaci, kdy přistihne svého partnera ve společnosti jiné ženy, která s ním okatě flirtuje. Možná jste si pouze odskočila na toaletu a daná osoba využila vaší nepřítomnosti, možná flirt zahlédla kamarádka, která vám vše barvitě přetlumočila.

Ať už jste se o flirtu dozvěděla jakkoliv, jedno je jasné. Daná informace vás zranila, a především znejistila. Jak nastavit nová pravidla hry, díky kterým budete vědět, že se podobný scénář už nikdy nebude opakovat?

Zaměřeno na danou osobu

V první řadě je důležité, abyste zjistila, kdo s vaším partnerem flirtoval. Pokud se jednalo o neznámou ženu, kterou váš drahý právě potkal na baru, pak z flirtování nemusíte dělat velkou vědu.

„V případě, že šlo o mírné, zábavné flirtování, nechala bych to na pokoji. Dokonce bych cítila potěšení, že je můj partner zajímavý člověk a přitahuje i jiné ženy,“ říká psychoterapeutka Aimee Hartsteinová.

Co se odehrává v mozku, když flirtujeme

Vztahy a sex

Samozřejmě k flirtování jsou zapotřebí dva lidé, a tak se zaměřte také na chování svého partnera. Bylo mu flirtování nepříjemné? Snažil se dané ženě naznačit, že je zadaný?

Jestli zní vaše odpověď ano, můžete si pogratulovat. Pravděpodobně žijete po boku skvělého partnera. Pokud ale partnerovi flirtování nevadilo, naopak se rychle naladil na flirtovací notu, pak byste měla zpozornět. Není vyloučeno, že se podobné chování nebude opakovat.

Pozor na „kamarádky“

Bohužel, není žádnou výjimkou, když s vaším partnerem flirtují osoby, které dobře znáte. Ať už jde o kamarádku, kolegyni nebo sousedku, ve všech případech se nabízí, aby partner flirtování ukončil hned v zárodku.

„To znamená, pokud je vám nebo vašemu partnerovi dané chování opravdu nepříjemné, měl by konverzaci ukončit, případně změnit téma nebo vás vtáhnout do konverzace,“ nabízí možnosti Aimee Hartsteinová pro Brides.

Konkurenční techniky flirtování aneb Když chcete porazit své sokyně

Vztahy a sex

V dokonalém světě sice partner zmíněné kroky provede sám, avšak realita je taková, že mnoho přítelkyň musí zakročit. Muži totiž nechtějí danou osobu ranit nebo jí způsobit nepříjemnosti, a tak raději „flirtování“ strpí.

Některé přítelkyně také koketují s myšlenkou, že si to s flirtující ženou „vyříkají“. Podle Aimee Hartsteinové jde ale o extrémní řešení, ke kterému byste se měla uchýlit pouze ve chvíli, kdy s vaším partnerem flirtuje například nejlepší kamarádka.

„Zeptejte se dané ženy, proč se takto chová a připomeňte jí, že váš partner je zadaný,“ říká psychoterapeutka.

Opravdu je partner nevinný?

Občas máme tendenci svého partnera chránit a hledět na jeho chování skrze růžové brýle. Pokud už jste několikrát partnera přistihla v laškovném hovoru s jinou ženou, pak je na čase vnímat realitu takovou, jaká doopravdy je.

Zamyslete se nad tím, zda iniciátorem flirtujících scén není právě váš partner a zaměřte se na jeho chování k jiným ženám.

Pokud zjistíte, že s flirtem začíná právě on, řekněte mu váš pohled na věc a stanovisko, které zastáváte. Je jenom na vás, zda mu podobné chování budete trpět, nebo dáte vašemu vztahu jasné hranice.

Reklama

Související témata:

Související články

Jasná znamení, že je čas se rozejít

Vybudovat vztah nebývá jednoduché, stejně tak není snadné z něj odejít. Lidé si často racionalizují důvody, proč s někým zůstat, a to i přesto, že už jim vztah...

Život v platonickém manželství

Do manželství nemusí vstupovat pouze partneři, kteří se vášnivě milují a navzájem se přitahují. V posledních letech totiž sílí trend tzv. platonického...

Výběr článků

Načítám