Hlavní obsah

Často vzpomínáte na sex s ex či máte erotické sny? Váš aktuální vztah postrádá vášeň

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhodobá koronavirová krize a s ní spjatý home office, distanční výuka a celá řada omezení se podepisují nejen na naší psychické a fyzické kondici, ale i milostném životě. V řadě vztahů se spolu partneři buď zcela přestali milovat či jejich sex sklouzl ke stereotypu a často i nudě.

Foto: Profimedia.cz

Se stereotypním partnerským sexem se aktuálně potýká alarmujících 85 % párů.

Článek

Podle nové studie britské seznamky illicitencounters.com se se stereotypním partnerským sexem aktuálně potýká alarmujících 85 % párů. Zajímavé může být zjištění, že více než muži touží po zpestření svého milostného života ženy.

Jaké jsou prvotní signály rutiny v sexu? 

  •  Časté vzpomínky na sex s ex

Pokud si jedinec jednou za čas vybaví dávné lásky a společné milostné chvilky, není na tom nic špatného. Problematické ale může být, když tyto chvilky začnete srovnávat s tím, co prožíváte v současném sexu.

„Může to značit, že ke svým expartnerům stále chováte city, ale také, že vás prostě jen sex s nimi více bavil a naplňoval. Pokud platí to druhé, máte dobrou šanci svou současnou situaci zlepšit. Jednoduše si zkuste s partnerem či partnerkou promluvit o tom, co vás v sexu baví, co vás vzrušuje a naplňuje. V klidu a bez emocí si o tom popovídejte a nestyďte se. Je totiž velmi pravděpodobné, že i váš protějšek má nějaké nevyřčené touhy a uvítá možnost se o ně podělit,“ doporučuje Adam Durčák z Ruzovyslon.cz.

Výhody a nevýhody sexu s expartnerem

Styl

Nikdy s touto debatou ale nezačínejte hned po sexu, kdy se váš partner či partnerka mohou cítit více zranitelní.

  • Sex postrádá spontánnost

Pokud se milujete jen v konkrétní den či hodinu a v podstatě sex pravidelně plánujete, nemůžete se divit, že se z něj po čase vytratí jiskra a vášeň. Chcete-li si začít sex opět užívat, pak začněte být spontánní.

Spontánní, neplánovaný sex přitom nabízí potenciál zvýšeného uspokojení. Zkuste narušit monotónnost a překvapte protějšek nečekaným intimním momentem – a nemusí být nutně sexuální – při sledování televize nebo při večeři. Pozvěte ho na stejné rande, na jaké jste ho pozvali na začátku vašeho vztahu nebo oprašte oblíbenou zábavu či zvyk, které jste si společně užívali v minulosti.

Když se ženy v posteli nudí

Vztahy a sex
  • Erotické sny a fantazie s jinými protějšky

Ani na občasných snech o sexu s jinými protějšky není nic špatného. Jedná se o zcela přirozenou záležitost. Pokud se ale přistihnete, že o nevěře sníte až příliš často, nebo ji dokonce už plánujete, je to jasný signál, že se váš partnerský vztah neubírá dobrou cestou.

  • Stejné polohy při milování 

I když při konkrétní poloze dosahujete nejsnáze oba orgasmů a v podstatě vám nejvíce vyhovuje, je zapotřebí občas zkusit i něco jiného. Pokud tak neučiníte, jistě i z této polohy se stane nechtěný stereotyp.

Proto se nebojte zkoušet neustále nové polohy, případně polohy střídat a milování neustále různě zatraktivňovat.

Co o vašem vztahu prozradí oblíbená sexuální pozice

Vztahy a sex
  • Příliš rychlé vyvrcholení

Čím delší intervaly mezi milováním, tím je pravděpodobnější, že zejména u mužů dochází k rychlejšímu vyvrcholení. Ženy přitom potřebují obvykle více času. Vždy je tak dobré dopřát si co nejdelší předehru. Zkuste třeba oblíbený role-playing (hra na fiktivní osoby) či si vezměte na pomoc erotické pomůcky.

  • Sex jen v ložnici

Přestože milování v posteli je nejkomfortnější, pokud se odehrává několik let jen tam, je zřejmé, že se též změní v rutinu. Proto popusťte uzdu fantazii a alespoň jednou za čas se pomilujte kdekoliv jinde než v posteli. Může jít o gauč v obýváku, křeslo, stůl, ale i koupelnu apod.

Pokud navíc seberete odvahu a dopřejete si sex i kdekoliv mimo domov, jen dobře. A je jedno, zda půjde o sex v autě, v přírodě či převlékací kabince apod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám