Hlavní obsah

Z bývalé narkomanky úspěšnou tenisovou hráčkou

Novinky, Linda Humlová

Jednačtyřicetiletá Erika Sandor-Zurová bývala těžkou narkomankou. Závislost na heroinu a ostatních drogách ji donutila k prostituci a bydlení v nuzných podmínkách. Absolvovala celkem 19 odvykacích procedur. Ze závislosti ji dostal až nový přítel, víra a láska k tenisu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z bývalé narkomanky, která absolvovala 19krát odvykací kúru, se stala profesionální tenistkaVideo: Caters News/@erikasandorzur, AP

 
Článek

Erika Sandor-Zurová měla sklony k závislostem již od svého dětství. Nejdříve se potýkala s bulimií, kvůli které měla kýženou pozornost od svého okolí.

„Bavilo mě, že každý řeší, kolik toho sním a kdy. Líbila se mi ta neustálá pozornost,“ uvedla pro server Insponation. Pak svou pozornost ale obrátila k tenisu, který si přímo zamilovala. Osudnou se jí stala návštěva večírku.

„Bylo mi sedmnáct let, když jsem se v práci dozvěděla, že přes ulici se koná jeden večírek. Do té doby jsem nevěděla nic o alkoholu ani drogách. Na večírku se ale bujaře pilo a na stole ležel kokain. Nevěděla jsem, co to je, tak jsem to vyzkoušela spolu s ostatními. Od té doby se to už jen vezlo,“ říká.

Gymnazistka Katka je od 11 let na vozíku, i přes zdravotní potíže žije velmi aktivně

Zdraví

Závislost na drogách se rychle prohloubila a Erika se musela rychle naučit zákony ulice.

„Když jsem neměla peníze, můj dealer mě posadil k cizímu člověku do auta a řekl, ať ho učiním šťastným. Nevěděla jsem, co mám dělat, ale učila jsem se rychle,“ popisuje svůj strastiplný příběh.

Ze závislosti se snažila dostat hned několikrát. Vždy ale do problému znovu sklouzla. Musela se dokonce vzdát svých dětí, které má se svým bývalým manželem, se kterým se poznala v léčebně pro drogově závislé.

Osudnou se jí stala až devatenáctá odvykací kúra. Pomohl jí přitom její současný přítel, který si ji vzal domů a postupně ji začleňoval do každodenních povinností, ze kterých jako drogově závislá vypadla. Díky němu a své vůli dostala zpátky do opatrovnictví své děti a navázala vztah se svojí rodinou.

Trenérka Milena Krůpová: Hodiny na tenisovém kurtu se do délky života nepočítají

Styl

„Před dvěma lety jsem si vytvořila obrázkovou tabuli s cíli, kterých chci dosáhnout. Zahrnula jsem do ní i hraní tenisu, ke kterému jsem se znovu dostala,“ Erika totiž náhodou natrefila v kavárně na svého bývalého trenéra, který si ji vzal na starost.

Díky náročným tréninkům se znovu vrátila do sedla a stala se profesionální hráčkou. V současné době absolvuje ITF Pro, což je celosvětový okruh profesionálních tenisových turnajů žen organizovaný Mezinárodní tenisovou federací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám