Hlavní obsah

Podnikat začala tajně v garáži svých rodičů. Dnes vlastní módní impérium

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jane Lu se stala na přání svých rodičů účetní v prestižní finanční firmě. Práce v korporátu ji ale brzo začala ubíjet, proto se rozhodla zaměstnání tajně opustit a založit si online obchod s oblečením. Byznys začal vzkvétat a její osobní jmění se nyní odhaduje na 47 milionů dolarů (cca 1,03 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Jane Lu

Článek

Jane Lu je jediné dítě čínských imigrantů Queenie a Franka.

„Psal se rok 2010 a kamarádka mě uvrtala do podnikání s oblečením v rámci pop-upů. Věděla jsem, že by mi rodiče moje rozhodnutí změnit kariéru nikdy neschválili, a proto jsem se každý den oblékla do pracovního a jela s mámou autobusem do města. V ruce jsem přitom nesla prázdnou tašku na notebook,“ říká Jane Lu pro Daily Mail.

Podzim podle českých návrhářek. Co nejraději nosí a za co nejvíce utrácejí

Styl

„Do podnikání jsem dala všechny své našetřené peníze. Moje kamarádka se ale brzy stáhla a náš start-up se zhroutil.“

Navzdory ostatním ona viděla příležitost v prodeji na internetu. „Měla jsem pocit, že budoucnost leží více v online světě než mezi cihlami a maltou. Předtím jsme ztrácely čas se štendry a neustálým stěhováním věcí. Byly to promarněné hodiny ruční práce.“

Vyděšená, ale odhodlaná se rozhodla pustit do fotografování oblečení, které jí zbylo v garáži a nahrála vše na svoji webovou stránku.

Zpočátku byly prodeje malé. Jeden kus či dva denně. Pak ale mladou ženu napadlo vytvořit soutěž o tvář její značky Showpo, do které se zapojilo mnoho žen. „Mělo to vlnový efekt. Tehdy jsem poprvé pocítila sílu sociálních médií.“ Prodeje začaly stoupat a garáž už nestačila.

Jane Lu musela jít s pravdou ven. Udělala to ale až v době, kdy svým rodičům předčasně splatila hypotéku a koupila nové auto.

„Byli opravdu v šoku. Nevěřili, že bych měla takovou kuráž. Říkali, že v naší rodině nikdo nikdy nepodnikal.“

Dnes sledují Showpo na Instagramu téměř dva miliony lidí. Firma vlastní luxusní kanceláře a sama Jane Lu se každoročně umisťuje v nejrůznějších žebříčcích úspěšných žen. Její osobní jmění se nyní odhaduje na 47 milionů dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám