Hlavní obsah

Padělek, nebo originál aneb Jak se vyznat v luxusním zboží

Novinky, lin

Toužíte po nové kabelce, ale finance nebo etické důvody vám brání v navštívení oficiálního butiku? Nevadí, stylové kousky lze pořídit i z druhé ruky. Důležité ale je nekoupit zajíce v pytli. Jak jednoduše poznat, že se jedná o originální kousek?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na nakupování kabelek z druhé ruky není nic špatného. Ba naopak, mnoho modelů se vrátilo do módy a vintage úlovky jsou mnohdy daleko cennější než kabelky nově vyrobené. Jak ale neskočit na špek a koupit opravdový originál?

Prvním ukazatelem je nepochybně cena. Pokud doufáte v to, že objevíte skutečný poklad za pár stovek či možná tisícovek, pak věřte, že většina prodávajících zná dobře cenu daného kousku a neprodává jej zbytečně pod cenou. V úvahu ale musíte brát i celkový stav kabelky, to znamená její obnošení.

Nejluxusnější rouška bude stát přes 33 milionů korun

Styl

Kabelky od designérů splňují vysoká kritéria, neměly by proto působit lacině a mají držet tvar. Totéž se týká i kovových částí, které by měly být těžké a působit luxusně.

Kabelky s původním balením by měly obsahovat i kartičky autenticity, kde je zpravidla napsané sériové číslo a informace o modelu. Pokud ale zvolíte starší kousek, je dost možné, že je mít nebudou.

I tak by ale kabelka měla mít uvnitř podšívky uvedené sériové číslo, které by mělo jít ověřit. U padělku bývá sériové číslo na kabelce často jen nalepené a dá se snadno sloupnout, což je jasné znamení padělku.

Samozřejmostí by pak měly být rovné švy a precizní prošívání – všechna loga by měla být kvalitně vyražena či přišita. Důležitý je i vnitřek kabelky, který by měl být rovněž z kvalitního materiálu.

Naopak rudou vlajkou by měly být jakékoli abnormality na logu, zkřivené rohy a již zmíněné lacině vyhlížející kovové doplňky.

Deset nejpadělanějších luxusních značek
1. Yeezy
2. Balenciaga
3. Rolex
4. Ray-Ban
5. Gucci
6. Cartier
7. Vivienne Westwood
8. Chanel
9. Louis Vuitton
10. Fendi

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám