Hlavní obsah

Nejluxusnější rouška bude stát přes 33 milionů korun

Novinky, lin

Izraelská klenotnická společnost Yvel pracuje na nejdražší roušce na světě. Měla by být vyrobena z 18karátového bílého zlata a po dokončení obsahovat celkem 3600 bílých a černých diamantů a špičkový filtr N99. Její cena bude 1,5 milionu dolarů, v přepočtu tedy více než 33 milionů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejdražší rouška na světě posázená diamanty vyjde v přepočtu na 33 milionů korunVideo: AP

 
Článek

Poptávku po roušce zadal čínský obchodník žijící v USA s podmínkou, že bude dokončena do konce roku 2020 a bude nejluxusnějším výrobkem svého druhu.

„Za peníze se sice nedá koupit všechno, ale pokud chcete opravdu luxusní výrobek, který přitáhne pozornost, a navíc plní ochranu před nemocí covid-19, myslím, že jsme ti praví a majitel bude spokojený,“ uvedl pro agenturu AP designér a majitel společnosti Isaac Levy z Jeruzaléma.

Při navrhování takto luxusního výrobku jde ovšem praktičnost stranou. Majitel se tak bude muset smířit s faktem, že rouška bude poměrně těžká. Má vážit zhruba 270 gramů.

„Sám bych v takové masce nechtěl chodit, ale pro krásu se musí trpět,“ dodává Levy.

Reklama

Související články

Místo, kde diamanty získávají svoji tvář

Place Vandôme je pařížským místem, kde na vás dýchne historie. Pod dohledem Napoleona, který na náměstí shlíží z Vendômského sloupu, se tu procházejí jak...

Výběr článků

Načítám