Hlavní obsah

Osvojte si pravidla námořnického stylu

Novinky, Linda Humlová

Léto je v plném proudu a vám už dochází inspirace na to, co si obléknout? Spolehněte se na klasický námořnický styl, který je nadčasový a nosí se každou sezonu. Zamilujte si nespočet módních kombinací v bílé, modré a červené barvě a povyšte svůj look oblečením či doplňkem s proužky. Staňte se nefalšovanou kapitánkou a vyplujte do ulic města stylově.

Foto: archiv firmy

Ester Berdychová a Tomáš Berdych pro Pietro Filipi

Článek

Námořnický styl je oblíbený pro svou variabilitu i jednoduchost. Pokud se totiž budete držet barev české trikolory a nebudete kombinovat více vzorovaných kousků dohromady, nemůžete šlápnout vedle.

Foto: archiv firem

Šaty, H&M, 949 Kč. Kalhoty, Pietro Filipi, 2990 Kč. Halenka, Esprit, 849 Kč. Sandálky, Hogl, 3039 Kč. Náušnice, Mango, 399 Kč. Espadrilky, Zara, 699 Kč. Kraťasy, H&M, 699 Kč

Absolutní nejen námořnickou klasikou je jednoduché pruhované tričko v tmavě modré či červené barvě. Díky své univerzálnosti se hodí téměř ke všemu.

Inspirujte se například nedbalou elegancí Francouzek a noste ho v kombinaci s uvolněným denimem a doplňte sexy červenou rtěnkou.

Foto: archiv firem

Šaty, Esprit, 1999 Kč. Tričko, F&F, 229 Kč. Šortky, Esprit, 1499 Kč. Tenisky s červenou tkaničkou, Baťa, 3599 Kč. Bílé tenisky, Kazar, 2443 Kč. Pruhovaný top, Esprit, 999 Kč. Pruhované kalhoty, Esprit, 699 Kč

Foto: archiv firmy

Denimová sukně, Marks & Spencer, 949 Kč

Skvěle se nosí i jednoduché proužkované šaty, kterým můžete dodat siluetu pomocí tenkého či širokého pásku.

Pokud toužíte po opticky dlouhých nohách, pak se nebojte sáhnout po kalhotách se svislými proužky, které siluetu protáhnou a zeštíhlí. Doplňte ladícím topem nebo zvolte kontrastní červenou halenku, která vás rozzáří.

Foto: archiv firem

Šaty, Cellbes, 899 Kč. Mokasíny, Hogl, 3599 Kč. Sandálky, Hogl (prodává eObuv), 2510 Kč. Halenka, Pietro Filipi, 2190 Kč. Kabelka, Zara, 1999 Kč. Kalhoty, Pietro Filipi, 2490 Kč. Šaty na zavazování, H&M, 949 Kč.

Takovýto model si můžete s klidným svědomím obléknout jak na dovolenou, tak i do práce. Stačí nazout mokasíny z lakované kůže nebo lodičky s nízkým podpatkem. Na volnočasové aktivity se pak k outfitu hodí nazout bílé tenisky či módní espadrilky.

Foto: archiv firmy

Halenka, Cellbes, 999 Kč

Reklama

Související články

Leopardí sukně čtyřikrát jinak

Leopardí vzor je stejně jako i ostatní zvířecí vzory opravdu trendy. Pokud nevíte, jak ho zakomponovat do svého šatníku, inspirujte se celebritami a pořiďte si...

Výběr článků

Načítám