Hlavní obsah

Modelka s mateřským znaménkem přes obličej se snaží zbourat standardy krásy

Novinky, lin

Šestadvacetiletá Brazilka Mariana Mendes Magalhãesová se ve své zemi stala úspěšnou modelkou, a to i přesto, že má na obličeji velké mateřské znaménko pokryté chloupky. Mariana se svým unikátním vzhledem snaží rozbourat zaryté standardy krásy a podpořit sebevědomí ostatních dívek, které rovněž trápí odlišnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilská modelka má na obličeji velké mateřské znaménko porostlé chloupkyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Mariana Mendes Magalhãesová se narodila s kongenitálním melanocytovým névem, tedy vrozeným mateřským znaménkem ve středu obličeje.

Přestože se zpočátku hned po narození nezdálo příliš velké ani rušivé, po týdnu se začalo zvětšovat, tmavnout a začaly ho pokrývat drobné chloupky.

Foto: Profimedia.cz

Se znaménkem se narodila.

Přesto se Mariana nikdy necítila svým vzhledem poznamenaná. Její rodiče ji podporovali a přirozeně v ní budovali sebevědomí.

„Není snadné se neustále vypořádávat s nepříjemnými pohledy, ale chápu, že je to pro lidi něco nového. Moje rodina mě vždy utvrzovala v tom, že jsem stejná jako ostatní a připravila mě reagovat na dotazy i nemístné poznámky. Vždy se snažím působit pozitivně a vysvětlit ostatním, o co se jedná,“ říká Magalhãesová pro agenturu AP.

„Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že bych si znaménko nechala odstranit. Beru ho jako přirozenou součást mě samotné. Navíc je zdravé, což je skvělá zpráva,“ dodává.

Foto: Profimedia.cz

Znaménko začíná nad obočím a končí pod okem.

O tom, že jí znaménko nijak neubralo na kráse, svědčí i fakt, že se Mariana stala úspěšnou modelkou.

„S modelingem jsem začala už na vysoké škole, tehdy se jednalo o různé módní editoriály. Má kariéra se ale skutečně rozjela až potom, co byl se mnou odvysílán rozhovor v televizi, ve kterém jsem chtěla ukázat to, že média by měla vysílat i jiné než klasicky krásné tváře.“

Foto: Profimedia.cz

Za své znaménko se nestydí.

„Překvapilo mě, jak kladnou odezvu rozhovor vyvolal. Od té doby jsem se rozhodla, že budu reprezentovat všechny jedince, kteří se cítí být nějakým způsobem odlišní, protože odlišnost je krásná. Chci, aby se lidé cítili spokojení ve své vlastní kůži a přestali se porovnávat s klasickými ideály krásy,“ uzavírá.

Foto: Profimedia.cz

Mariana Mendes Magalhaesová

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám