Hlavní obsah

Dívka po amputaci dlaní učí jiné, jak se líčit

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacetiletá Britka Danielle Baileyová by měla plné právo mít vztek na svůj osud. Místo toho s ním zdárně bojuje. V pouhých čtyřech letech ji postihla meningitida, vinou které přišla o obě dlaně rukou a spodní části nohou. Navzdory svému postižení se ale rozhodla splnit si svůj sen a stát se vizážistkou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská kvadruplegička ukazuje, jak se dokáže nalíčit i bez rukouVideo: Caters News / Danielle Glamorous Glamour , AP

 
Článek

„S tímto hendikepem žiju téměř celý svůj život, takže nic jiného vlastně neznám. Jsem ale odhodlaný člověk a nikdy si nechci připustit to, že by mě chybějící končetiny měly nějakým způsobem definovat,“ říká pro agenturu AP.

Začátkem letošního roku začala natáčet videa na svůj kanál. Důvod byl jednoduchý, chtěla změnit to, jak se k hendikepovaným lidem staví okolí.

„Začala jsem natáčet, jak se líčím, abych ukázala lidem, že i když vypadám jinak, můžu dělat stejné věci,“ říká Danielle Baileyová.

„Moje videa mají tendenci lidi šokovat, protože obvykle předpokládají, že se svým stavem nemohu dělat téměř nic. Někdy se mě ptají i úplně neznámí lidé, jestli si zvládnu dojít na záchod nebo se obléknout. Vždy jim ale odpovídám, že dokážu to stejné co normální lidé, snad jen možná pomaleji,“ dodává.

„Líbí se mi dokazovat lidem, že se pletou, a vždy je vyzývám k tomu, aby vyzkoušeli nové věci a vystoupili ze své komfortní zóny, stejně jako jsem to já udělala s natáčením videí.“

Baileyová se v současné době učí, jak chodit s protetickými nohami. Zároveň v místní škole přednáší o tělesné pozitivitě.

„Je pro mě důležité dětem ukazovat, že být odlišný neznamená být špatný. Naopak, mnohdy je to výhoda. Z vlastní zkušenosti vím, že je někdy těžké se se svojí odlišností popasovat. Naštěstí jsem ale kolem sebe měla vždy úžasnou síť přátel a rodiny, kteří mě podporovali,“ tvrdí a dodává, že se snaží prostřednictvím svých videí pomoci zejména lidem, kteří takové štěstí neměli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám