Hlavní obsah

Jak se naučit lovit ve výprodejích

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povánoční výprodeje jsou již v plném proudu a slevy na nás útočí ze všech možných směrů. Jak se vyhnout nákupní horečce a které módní kousky se ve slevách skutečně vyplatí si pořídit? Přečtěte si manuál pro uvědomělé nákupy.

Foto: Profimedia.cz

Naučte se pohybovat ve výprodejích jako ryba ve vodě.

Článek

Jako každý rok, i letos po Vánocích následují výprodeje v obchodech. Jak se ale vyznat ve změti zboží, neunáhlit se a zbytečně neutrácet?

Abyste se vyvarovali spontánních nákupů, vsaďte na starý osvědčený seznam věcí, které vám v průběhu roku chyběly. Ideálně se zaměřte na dražší a sezonní kousky, které v zimě mají tendenci padat do největších slev. Řeč je o lyžařském vybavení, zimních bundách či botách.

Udržitelnost, pomalá smrt rychlé módy

Styl

Kvalita nad kvantitou

Dalším úspěšným předpokladem pro uvědomělé nákupy je sázet na kvalitu, nikoliv kvantitu. To například znamená, že místo pěti pomuchlaných a křivě šitých triček, která ulovíte mezi nepřeberným množstvím zbytkového zboží, si najdete jedno dvě v neutrálních barvách, z kvalitního materiálu a ve střihu, který vám sedí.

Každý kousek, který pak ulovíte, by si měl rozumět i se zbytkem vašeho šatníku. Pokud tedy už v obchodě přemýšlíte nad tím, s čím daný kus oblečení nosit, raději ho ponechte někomu jinému. Mohlo by se totiž snadno stát, že by vám zůstal nový, ještě s visačkou, viset ve skříni.

Vybavte se do zimy mrazuvzdornými sněhulemi

Styl

Pokud víte, že se v obchodním centru pohybujete jako neřízená střela, soustřeďte se jen na své oblíbené obchody, do kterých chodíte, i když v nich právě neprobíhají slevy. Vyvarujete se tak spontánních nákupů, které často končí prázdnou peněženkou.

Ve svých oblíbených buticích si pak pořiďte to, nad čím jste již dlouho uvažovali a nyní je to ve slevě. Ideální jsou nadčasové kousky, které s vámi přečkají hned několik sezon. Naopak na aktuální trendy kousky zapomeňte. Pokud totiž padají do slev, tak to znamená, že už dlouho aktuální nebudou.

Nestřádejte

Mnoho lidí má tendenci nakupovat do zásoby. To je ale zbytečné. Slevy totiž probíhají minimálně dvakrát do roka, a proto je doslova nesmysl hromadit ve své skříni oblečení pro případ, že by se nám snad to stávající poškodilo. Navíc trendy se mění stejně rychle jako mnohdy postava, tudíž ani není zaručeno, že by vám dané oblečení sedělo stejně dobře jako v momentě, kdy jste si ho zkoušeli v kabince.

Najděte poklad

Máte zálusk na luxusní kabelku nebo třeba kvalitní zimní lyžařskou bundu? Pak si udělejte řádnou rešerši a najděte si daný model jak na internetu, tak v kamenném obchodě. Mnohdy se totiž ceny výrazně liší.

V případě, že je cena stále příliš vysoká, pak si počkejte až na konec slevového období, což bývá zpravidla na konci ledna. Některé kousky totiž výrobci zlevňují do finální ceny až natřikrát. Pokud se kousek mezitím vyprodá, přistupujte k tomu tak, že vám zkrátka nebyl souzen a ušetřené peníze si můžete uschovat na jinou příležitost.

Reklama

Související články

Jak se naučit nosit bílou barvu i v zimě

V zimě máme tendenci ukrývat se do tmavých barev, které jsou sice praktické, nicméně v kombinaci s neustálou tmou nepůsobí ani trochu pozitivně. Vyzkoušejte...

Vybavte se do zimy mrazuvzdornými sněhulemi

Prosincové počasí dokáže pěkně potrápit. Vybavte se do třeskutých mrazů zateplenými botami s tlustou podešví, díky kterým budou vaše nohy v pohodlí a teple....

Výběr článků

Načítám