Hlavní obsah

Hit letošní sezóny - mules neboli nazouváky

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boty zvané mules vévodí letošním trendům. Pokud vám tento název nic neříká, pak věřte, že se za ním neschovává nic složitého. Mules bychom mohli přirovnat k nazouvákům, bačkorám či papučím. Dostaly se do módy poté, co je znovu proslavil módní dům Gucci. Troufnete si je nosit?

Foto: archiv firmy

Boty, Urbanlux, 3020 Kč

Článek

Boty mules jsou charakteristické otevřenou patou, díky které působí elegantně a uvolněně zároveň. K dispozici jsou i modely na podpatku, ale největší úspěch slaví ty s plochou podrážkou, které jsou pohodlné, a navíc i snadno kombinovatelné.

Můžete je nosit klidně do kanceláře ke kalhotovému kostýmu, skvěle vypadají i k cigaretovým kalhotám či k sukni. Stačí je jen správně sladit. Jak na to?

Pokud si potrpíte na výrazné boty, které rozzáří i jinak jednoduchý outfit, nebojte se obout pantofle s výrazným vzorem nebo s výšivkami květin. Zkombinujte je například s volnějšími džínami a barevně ladícím topem nebo obyčejným tričkem.

Foto: archiv firem

Růžové, H&M, 599 Kč. S mašlí, Zara, 899 Kč. Do špičky, Zara, 899 Kč. Černé s růžovými květinami, Zara, 899 Kč. S kožíškem, Ted Baker, 2399 Kč

Foto: archiv firmy

Zleva nahoře: Humanic, 1299 Kč. Humanic, 1499 Kč. Humanic, 1599 Kč. Humanic, 1599 Kč

Pokud vám vzory květin nic neříkají, co třeba vyzkoušet nositelnější mules ve výrazné barvě, případně se zajímavou ozdobou?

U nás vedou například minimalistické červené do špičky, které se hodí k denimu i k letním květinovým šatům. Pro konzervativnější povahy se pak hodí černé či kárované modely s výraznou sponou.

Foto: archiv firem

Béžové s aplikací, Högl, 4510 Kč. Červené, Zara, 999 Kč. Kárované, Zara, 899 Kč. Černé, Zara, 899 Kč. Růžové, H&M, 599 Kč

Další variantou jsou klasické mules, které vypadají jako mokasíny bez paty. Ty využijí zejména ženy, které mají kancelářskou práci. Hodí se totiž k usedlejšímu stylu oblékání, ale přitom dodají každému outfitu na rozdíl od balerín či bot na nízkém podpatku šmrnc.

Foto: archiv firem

Béžové, H&M, 999 Kč. Černé se stříbrnou přezkou, Högl, 3799 Kč. Růžové, Högl, 3799 Kč. Černo zlaté, Gucci, info o ceně v obchodě. Na podpatku, Christian Louboutin, info o ceně v obchodě. Modré, Tamaris, 1599 Kč

Obyčejné mules si zamilují vyznavačky skandinávského a jednoduchého stylu, ve kterém hrají hlavní roli přírodní odstíny a kvalita. Dají se nosit takřka s čímkoli, ale nejlépe vypadají s volnějším bílým tričkem a tzv. mom jeans.

Foto: archiv firem

Béžové, Urbanlux, 3020 Kč. Modré, Urbanlux, 3020 Kč. Černé s ozdobou, Vagabond, 1649 Kč. Jednoduché černé, Zoot, 1649 Kč

Foto: Archiv firmy

Boty, Urbanlux, oboje 3020 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám