Hlavní obsah

Herečka Kelly Adamsová: Ráda běhám a závodím v triatlonech

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po veleúspěšných Podfukářích se Angličance Kelly Adamsové (35) roztrhl s nabídkami do dalších britských seriálů pytel. Právě teď boduje v Panu Selfridgeovi jako jeho nový objekt lásky.

Foto: archív ČT

V seriálu Pan Selfridge s Jeremym Pivenem

Článek

„Z tohoto seriálu jsem naprosto nadšená. Hrát Nancy Webbovou, ženu, do které se Harry Selfridge zamiloval, je báječné. Jen nevěděl, že i tady, stejně jako v Podfukářích, začínám jako podvodnice,“ směje se rodačka z města Lincoln ve východní Anglii.

Přesvědčivá podvodnice

„Postava Nancy je pro mě třešničkou na dortu. Dodnes nemohu uvěřit, že jsem ji dostala,“ říká nadšeně Kelly. „Od samého začátku jsem se totiž snažila získat jakoukoli ženskou postavu v tomto seriálu, chodila jsem na jeho konkurzy každý rok. Ucházela jsem se například o Rosalii Selfridgeovou. Když to nevyšlo, čekala jsem dál, až přišla nabídka na Nancy. Byla jsem si téměř jistá, že mě do ní neobsadí, když jsem tak úspěšně hrála podvodnici v Podfukářích. Nakonec jsem ale i je nejspíš podfoukla a roli dostala,“ říká se šibalským úsměvem.

„Musela jsem se v duchu smát, jestli diváci hned na začátku přijdou na to, že jsem podvodnice. Ale asi jsem byla jako solidní Nancy hodně přesvědčivá,“ pyšní se právem.

O této postavě je podle Kelly třeba dozvědět se víc. „Nancy totiž pochází z chudé rodiny. Rodiče ji i s bratrem nechali a oni si museli najít způsob, jak v bezohledném světě přežít. Nenávidí to, co dělá, zároveň je ale velice dobrá v podvádění lidí. A tak se s bratrem snaží Harryho chytit do léčky na podvodný projekt domků, kterým by majitele obchodního domu obrali o tisíce liber. Když se ale diváci, na rozdíl od Harryho, dovědí Nancyino tajemství, budou napjatí, jestli ho bude dál schopná podvádět,“ přibližuje roli.

Jak se romantický vztah mezi Harrym a Nancy slibně rozvíjí, zažívá spousty nečekaných zvratů. V první fázi měla Nancy dosáhnout toho, že se do ní zamiluje, a dojít až tak daleko, že se skamarádí s jeho dcerou.

„Vše se děje podle jejich plánu. Když ale vztah dojde tak daleko, že ji Harry požádá o ruku a ona přijme, neví, co má dělat. Ptá se sama sebe, proč by nemohla být tou čestnou osobou, za kterou ji všichni mají. Má ho stále víc ráda, líbí se jí i to, že ji berou za člena jeho rodiny. Situace se tedy obrátí vzhůru nohama a ona paradoxně začne podvádět svého bratra,“ prozrazuje.

Dokončuje vlastní scénář

S americkým protagonistou Jeremym Pivenem si Kelly užívala každou minutu natáčení. „Vytvořili jsme si báječný vztah. Bylo to nutné, když jsme měli šest měsíců hrát zamilované hrdličky. Jeremy je třída. Je sarkastický a vtipný. Zná se v šoubyznysu s každým a vypráví strašně legrační historky. S ním se člověk skutečně nenudí,“ dodává.

Teď Kelly dokončuje autorský scénář televizní komedie. „Napsat vlastní komedii a pak v ní i hrát byl vždy můj vrcholný sen. Na pilotní pořad pojedu také do L. A. Ráda bych ve městě andělů působila, ale uvědomuji si, že by to znamenalo zcela změnit způsob života, tak si to musím pořádně rozmyslet.”

Víte, že...

Čtyři roky je vdaná za módního fotografa Chrise Kennedyho.

V jejím rodném městě Lincolnu se narodily tak slavné osobnosti jako vědec Isaac Newton, arktický badatel John Franklin nebo bývalá předsedkyně vlády Margaret Thatcherová.

„Dosud jsem jen pracovala, a tak si chci odpočinout a věnovat se sobě. Aktivní odpočinek, to je moje. Ráda běhám a závodím v triatlonech. Proto se tolik těším na velké cestovní dobrodružství, které chceme s manželem ještě podniknout, než budeme mít rodinu. Vždyť je mi už pětatřicet a to je nejvyšší čas přemýšlet o dětech,“ končí pohodová Kelly Adamsová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám