Konzumace silně pigmentovaného ovoce a zeleniny, jako jsou například švestky, či mrkev, vás učiní atraktivnějšími, tvrdí experti. Informoval o tom server Daily Telegraph.

Lidé s lehce nažloutlým odstínem kůže se ostatním jeví obzvláště zdraví a atraktivní, tvrdí vědci z bristolské univerzity, kteří studovali vztah mezi barvou pleti a přitažlivostí. Ti také přišli na to, že klíčovou roli při tvorbě žlutého nádechu kůže hrály právě karotenoidy - žluté pigmenty z některých druhů ovoce a zeleniny.

Podle Iana Stephena, jednoho z vědců zapojených do projektu, mohou být zjištění důležitá v otevření nových strategií podpory konzumace ovoce a zeleniny u mladých lidí. Viditelné výsledky se totiž projeví velmi rychle - stačí pouhé dva měsíce zvýšené konzumace ovoce a zeleniny s vyšším obsahem karotenoidů.