Hlavní obsah

Šperk – dárek, který vykouzlí úsměv na tváři každé ženě

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šperky představují rozmanitost, která rozzáří každý outfit. Klasické skvosty ze zlata, stříbra, perel a diamantů jsou perfektní volbou, ať už se rozhodnete darovat je milované osobě, nebo zatoužíte odměnit sama sebe zaslouženým dárkem. Krásné šperky totiž rozzáří oči každé ženy!

Foto: archiv firmy

Bulgari, ilustrační foto

Článek

Do Vánoc zbývají téměř už jen dva týdny, a proto je nejvyšší čas začít s hledáním ideálního šperku pro ženu, která zaujímá ve vašem srdci velkou část.

Ať už je to přítelkyně, manželka, maminka nebo třeba kamarádka, vyberte jí takový, který bude nosit ráda a bude symbolizovat výjimečnost daného okamžiku. Mezi jakými šperky vybírat, pokud se nechcete trefit vedle?

Čím potěšit ženy pod stromečkem

Vánoce

Vánoční pohádka

Kouzlo šperků spočívá v zachycení daného okamžiku a jejich symbolice. To ostatně dokazují i zásnubní a snubní prsteny, který nám připomínají významné partnerské okamžiky celý život.

Pokud chcete milovanou osobu překvapit šperkem pod stromečkem, můžete se inspirovat zimní tematikou a vsadit na nadčasový motiv vločky nebo hvězdičky. Obojí evokuje atmosféru Vánoc a výjimečný okamžik.

Vsadit můžete na jednoduchý přívěsek zdobený decentním diamantem nebo na luxusní prsten s hvězdou z diamantů.

Foto: archiv firmy

Prstýnek, 55 437 Kč. Náhrdelník s diamanty, 44 029 Kč. Vločka jako náhrdelník, 5848 Kč. Náušnice, 15 110 Kč. Vše ALOve

Barevné diamanty

Letošní rok byl pro mnoho z nás monotónní. Omezené cestovatelské možnosti, ale i ztráta sociálního kontaktu a home office si vyžádaly svoji daň. Možná i proto letos hodináři a klenotníci sáhli po barvách, aby svými klenoty rozzářili naše dny. Stejně jako u ciferníků hodinek, tak i u šperků letos vládne modrá barva. „Modrá je nová černá. Člověk si ani neumí vybrat odstín,” říká Kateřina Daňková, odbornice ze společnosti Carollinum.

Kromě barevných drahých kamenů jsou v kurzu i unikátní barevné diamanty v čele s nebesky modrou, koňakovou a zelenou.

Hlavní slovo má přitom univerzálnost. Celosvětově jsou nyní velmi módní šperky, které se dají nosit na více způsobů a vypadají pokaždé jinak. Například náušnice z limitované kolekce Halada mají tři různé způsoby nošení. Lze je mít s přívěsem nebo bez a ten umístit před nebo za ucho. Podobné náušnice naleznete i v kolekci ALO Diamonds.

Místo, kde diamanty získávají svoji tvář

Styl
Foto: archiv firem

Prstýnek s diamantem, 24 922 Kč. Náušnice růžové zlato, zelené diamanty, 49 332 Kč. Náušnice s modrými diamanty, 25 422 Kč. Náhrdelník bílé zlato a diamant, 19 880 Kč. Vše ALO Diamonds. Dlouhé náušnice, 13 500 Kč. Náhrdelník, 13 800 Kč. Obojí Halada

Foto: archiv firmy

Bulgari, ilustrační foto

Trend lab-grown diamantů

V souvislosti s udržitelností a ochranou životního prostředí se do popředí ve světě začínají dostávat i tzv. lab-grown diamanty neboli laboratorně pěstované diamanty.

„Mají třpyt a brilanci stejnou jako přírodní kameny. Jsou identické nejen po optické stránce, ale i po stránce chemické a strukturální a mohou se pyšnit nejvyšší kvalitou 2a, kterou má pouze 1 % přírodních diamantů,” upozorňuje Gabriela Dědičová, zakladatelka značky Tiami.

Foto: archív firmy

Celosvětovým hitem jsou lab-grown diamanty. V Česku s nimi pracuje značka Tiami. Kolekce s jemnými křížky. Přívěšek Brilliant Cross, 20 700 Kč; Náramek ze žlutého zlata s diamanty Little Cross, 14 800 Kč; Provázkový náramek, 8700 Kč

Klasická krása

Pokud nechcete příliš riskovat, vsaďte na klasické šperky ve stylu starého Hollywoodu. Sázkou na jistotu jsou jemné kulaté přívěsky skládané z drobných diamantů nebo třeba perlové náušnice, které sluší všem ženám bez ohledu na věk.

Ostatně o nadčasovosti jemných diamantových šperků svědčí i příběh z britské královské rodiny.

Když přišel starý klenotník jednoho zamračeného odpoledne na audienci k princezně Dianě, byl překvapen. Věděl, že královská rodina má přístup ke šperkům nedozírné hodnoty, které dědí už tisíce let. Nechápal, co mezi nimi mohlo natolik chybět, že by to princezna postrádala.

Diana mu nabídla čaj a řekla, že vždy, když sáhne do královniny klenotnice, nepíše se o ničem jiném. Přála by si na některých oficiálních akcích mít na sobě raději velmi něžné šperky, které by ji krášlily, ale nebraly tolik pozornosti jejímu sdělení. Pochopil a za několik týdnů přinesl kazetu s velmi něžnými diamantovými sety v několika barvách, které si zamilovala.

Dámské a pánské hodinky, dokonale načasovaný dárek

Žena
Foto: archiv firem

Zleva náhrdelník, Klenoty Aurum, 19 990 Kč. Náhrdelník, Klenoty Aurum, 19 990 Kč. Náušnice s kamínky a perlami, Tchibo, 699 Kč. Perličky, Tchibo, 299 Kč. Zlaté náušnice, Klenoty Aurum, 21 900 Kč. Náušnice s modrým kamenem, Halada, 13 500 Kč

Foto: archiv firmy

Bulgari, ilustrační foto

Foto: archiv firmy

Náhrdelník, 399 Kč. Náramek, 599 Kč. Náušnice, 399 Kč. Sada prstýnků, 399 Kč. Vše Tchibo

Současné trendy

Trendy u luxusních šperků hovoří jasně – barevné diamanty. Pokud je ale váš rozpočet nižší, nemusíte zoufat. Stejně jako v módě i v kvalitní bižuterii letos vládne styl 80. let. Nosí se proto malé masivní kruhy, minimalistické prsteny nebo výrazné řetězové náramky.

Všechny tyto šperky vyniknou nejlépe v kombinaci s jednoduchým stylem oblékání. Stačí si obléknout černý rolák, stáhnout vlasy a svůj outfit dokončit například pomocí zlatých kruhů či řetězového náramku. Tím docílíte i za pár stokorun luxusního a zároveň nadčasového looku, který se hodí na každou příležitost.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Náušnice, Tchibo, 2990 Kč. Náušnice, Klenoty Aurum, 4500 Kč. Náušnice, Tchibo, 399 Kč. Náramek se srdcem, Klenoty Aurum, 10 990 Kč. Prstýnek, Tchibo, 4290 Kč. Náušnice dole, Tommy Hilfiger, 1890 Kč. Náramek, Pilgrim (Zalando), 840 Kč

Foto: archiv firmy

Bulgari, ilustrační foto

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Čím potěšit ženy pod stromečkem

Vánoce se blíží velmi neúprosným tempem, a proto je na čase začít vybírat vhodný dárek pod stromeček. Některé ženy jsou náročné a jiné méně, většina ale...

Výběr článků

Načítám