Hlavní obsah

V Hongkongu zastavili obchodování s akciemi zadluženého developera Evergrande

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

S akciemi hluboce zadlužené mamutí čínské developerské společnost Evergrande, která má problémy se splácením svých závazků, se v pondělí bez udání důvodů přestalo na hongkongské burze obchodovat, píše agentura AFP.

Foto: Aly Song, Reuters

Evergrande Center in Šanghaji

Článek

Hongkongská burza podle agentury Reuters neupřesnila, proč bylo obchodování s akciemi Evergrande nyní pozastaveno. Zároveň nebylo jasné, kdo krok inicioval.

Evergrande se stala jednou z neproblémovějších firem v Číně a potácí se mezi chaotickým krachem s dalekosáhlými dopady, řízeným kolapsem nebo málo pravděpodobnou vyhlídkou na záchranu ze strany Pekingu.Minulý týden odložila výplaty výnosů čínských dluhopisů a nezaplatila výnosy dolarových dluhopisů.

Evergrande zmeškala termín pro uhrazení úroků z dluhopisů

Ekonomika

Investoři se obávají, že kolaps podniku by mohl těžce zasáhnout čínský finanční systém a že negativní dopady by se mohly rozšířit i do zbytku světa.V pondělí poklesl o 1,9 procenta hongkongská index Hang seng, poklesl i japonský Nikkei a další asijskopacifické trhy.

Vzhledem k obtížím Evergrande se sháněním peněz na plnění jejích závazků už akcie letos ztratily více než 80 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám