Hlavní obsah

Tři indičtí sourozenci přežívali 10 let zamčení v jednom pokoji

Novinky, jem
Rádžkót

To, jak daleko může zajít stesk po úmrtí v rodině, dokumentují tři indičtí sourozenci, kteří se po smrti matky na deset let zamkli do pokoje, kde přežívali zcela odříznuti od okolního světa. Desetiletí dobrovolné izolace přerušila až nezisková organizace, která se v prosinci uplynulého roku do případu vložila a o sourozence se začala zajímat. Na případ minulý týden upozornil britský deník The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ulice v Rádžkótu

Článek

Trojice ve věku od třiceti do dvaačtyřiceti let se posledních deset let zdržovala v jediném pokoji v  budově v centru města Rádžkót na středozápadě Indie.

Když pracovníci neziskové organizace 28. prosince loňského roku dorazili na místo, kam je přivolal bezradný 85letý otec, zjistili, že dva bratři a sestra žili v hromadách odpadků bez přístupu k toaletě nebo slunečnímu svitu. A podle toho vypadali. Muži byli pohublí, zarostlí, silně zapáchali a jevili neklamné známky celkového zanedbání. Jejich sestra na tom nebyla o moc lépe.

Dvaačtyřicetiletý Ambrish podle lékařů nemůže stát, protože posledních několik týdnů nehybně seděl se kříženýma nohama. Jeho mladší bratr – 34letý Bhavesh - zase trpí ztrátou paměti. Jejich devětatřicetiletá sestra Meghna byla jediná v pokoji oblečená a pro trojici podle svých slov vařila jídlo ze zásob, které pravidelně nosil otec.

„Megha tvrdila, že je v pořádku, ale každou chvíli žádala o jídlo. Zdála se být dezorientovaná. Bhavesh zprvu nemluvil vůbec, ale (minulé) pondělí začal skládat jednoduché věty. Potřebují urgentní péči,“ cituje Telegraph Jalpu Patelovou z neziskové organizace Saathi Seva.

Proč otci trvalo celých deset let, než přivolal pomoc, ačkoliv svým synům denně nosil jídlo, deník Telegraph neuvádí. Muž jídlo nechával za dveřmi, dál si sám netroufal, protože se údajně bál černé magie, kterou příbuzní děti prokleli.

Sourozencům se přitom až do smrti matky dostávalo řádné péče, výchovy a vzdělání, dušuje se otec. Vystudovali prý dokonce ekonomii, práva a psychologii. Nyní je čeká pokus o resocializaci za asistence psychiatrů a psychologů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám